En näve Näring

Kan lika gärna publicera min rapport om NM i Kopenhaeagen på min egen blogg.

Om Monika nu utlovar en rapport från mig så får man lov att ta sitt ansvar. Jag har ändå inget annat för mig nu när jag sitter på tåget mot Stockholm med datorn i knät.

Ni vet redan att Sverige slammade hem både första och andra platsen i tävlingen, men ni kan få lite insider-information om hur det hela gick till och hur det kändes att för berätta på svenska för danskar.

När jag ankom till Köpenhamn kl 14.42 igår ringde jag Kasper, som var ansvarig för Slammet. Efter några minuters total kommunikations-kaos förslog Kasper att vi skulle byta till Engelska istället. Hursomhelst hittade jag till BestTellers lokal där arrangörerna och de flesta tävlande gick igenom reglerna. En av de nya reglerna inför NM var att berättelsen inte får vara längre än 7 minuter i grundomgången. Detta ställde till problem för mig som tränat in en historia om när Sanningen vandrade genom världen med Monika på ungefär 8-9 minuter.

Love övertalade mig att byta första-berättelse och så fick det bli. Efter lite kaos i tävlingslokalen drog sedan tävlingen igång inför en månghövdad publik (de hade inte fler än ett huvud, utan det var många i publiken). Slumpen hade utnämnt mig till numer 6 i ordningen. Sara berättade som nummer 2. Oron över att vi inte skulle bli förstådda lättades efter Sara berättat hennes historia om hur hon mötte kärleken på Roskildefestivalen. Publiken skrattade hejvilt och jag hade på känn redan då att hon skulle komma till final. När sedan min tur kom berättade jag en historia som jag sällan kört, men den gick hem och jag gick vidare till final tillsammans med Sara och Beathe ifrån Norge. Och där gick det som det gick!

Sara kom 1:a, jag 2:a och trea kom Norska Beathe.

Som avslut på dagen gick de tävlande tillbaks till BestTellers för att fira ett lyckat slam.

Avslutningsvis kan vi konstatera att Sverige är bäst i Danmark. ;)

/Wiqtor

 


Bara på låtsas

Dagen började fantastilasiskt med en besök till bloggomanen som har Sundsvalls musikliv -  http://thevallofsund.wordpress.com/.
Det var trevligt, och dessutom gick det väldigt bra. Birger Jarl är nöjda.
Vi spelade in två låtar och en intervju, så håll ögonen uppe på The Vall of Sund, så kommer BJ dyka upp lite eftersom.
Annars måste jag packa för Köpenhamnsresan som börjar i natt på nattåget.

Ett kort inlägg om nu

Jag hinner inte skriva. Måste sova

Min hjärna sprängdes på trottoaren

Hela dagen har jag haft ljud i huvudet. Hela onsdagarna går åt att ha Ensemble i musikhuset, och vi på Skvadern har ju ingen special-teknisk-lösning som gör så att hela elförsörjningen till skolan stängs av om man spelar högre än 56 db. Ingen lunch fick man heller för då skulle det tränas på Lucia-sånger och jag fattar inte hur alla andra kan texten utom jag. Jag blandar ihop "Gläns över sjö och strand" med "Staffan var en stalledräng" och så vidare. Det bådar inte gott. Värre är att jag kommer bli den ende sjärngossen som ensam i min ensamhet kommer stå och sjunga falskt.


Sedan bar det ner mot staden i ett härligt regnväder som blötte ner mina skor, strumpor och tillslut nådde vätan också mina fötter. Träffade en teaterman på stan som jag planerade en föreställning med och sedan visade han mig Sveateaterns invändiga sida. Efter det knallade mina ben till Kulturskolan där 3 timmars berättarträning stod på schemat. Man kan säga att min hjärna sprängdes på trottoaren som ledde till bussen. Förstår inte hur jag hamnade på min blogg, när jag borde lägga mig raklång och sova. Men jag gör allt för mina trogna läsare - de är ju trots allt ett tiotal som verkar titta in dagligen. Ett mysterium.
Minst sagt.

Tomorrow



Ryktet går att BJ ska spela in en låt för
http://thevallofsund.wordpress.com/. Mer info senare, nu väntar lite skola.

Hon tänker tillbaka på livet, som hon haft sen hon var barn

Tanter och farbröder, legosoldater och fattighjon idag hände något märkligt. Jag gick till skolan för första gången efter min långa tid på sanatoriet. Jo tack, jag vet att jag kan överdriva betydelsen av min sjukdom, men jag vill ju bara att folk ska tycka synd om mig. Så till dagens bravader. Tränat min slamberättelse. För jag åker ju till Köpenhamn nu på Lördag för att tävla i NM.

Denna syn kunde man få om man klev in på Barista igår kväll för att ta sig en kopp. Daniel och jag åkte in till stan i årets största pissväder och jag fick lov att köra hans röda Saab. Det gick sådär, parkeringarna var under all kritik, men vad gör det när kaffet smakade rökig tjära? Blev tyvärr påmind om Baristas brister då de serverade kaffe i espresso-koppar. Undermåligt.
Efter kvällens berättarträning missade jag med nöd bussen som dundrade iväg från navet. Gick då in på det enda stället som är öppet vid halv 9 tiden, Barista. Drack en americano i all min ensamhet, och förstod att en americano bara är ett vackert ord för utspädd espresso. För det är just vad de gör - brygger en espresso som de sedan häller varmt vatten över. Märklig kaffekultur dom har i Amerika, om det är därifrån saken härstammar, vad vet jag?
Till saken hör att de hade en bokhylla på Barista som jag inte sett förut. Drog ut en bok av Pär Lagerkvist, en poet som jag hört talas och skrivas om, men som jag aldrig läst. Korta historier löpte sida upp och sida ner, och jag glömde för en stund den utspädda espresson när jag klev in i en annan värld av ord. Honom bör jag läsa mer av.


Det fanns ingen hejd i hur många kaffelatté Daniel kunde dricka denna kväll.

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig Joppeda-dag, och som jag glömde att säga i gårdagens obefintliga blogginlägg - hoppas att ni fick en ytterst trevlig Joppedi-dag. Om ni inte är familjära med de två begreppen och hur man firar dem så hojta gärna till i en kommentar till detta inlägg, så lovar jag att i ett kommande inlägg grundligt förklara Joppedi och Joppeda-dagen. Hur man firar dem på bästa sätt, de urgamla seder som de härstammar ifrån och vad man kan förväntas göra och säga till varandra under dessa två dagar. Främst får du också lära dig på vilka dagar de infaller, så att du kan skriva upp dem i din almänn anka.
Som sagt, Hojta till som en kommentar!!!!!!
/Tyko

Ram di dam osv

Jag väcktes av att solen sken för första gången på två veckor. Jag tog tillfället i akt och läste om asatrons myter och gudar samtidigt som min kropp producerade D-vitamin på högvarv. Daniel sprang in genom dörren men försvann fortare än han dök upp. Jag tänkte åka in på antingen lyslördag eller Alnö hembygdsförenings julmarknad. Det blev inget av dem.

Kvällen nalkades över Alnön och då åkte jag in med bror till Pipeline och såg Up the Chimney, Frantic Sunday och Ram di Dam. Det var trevlig att träffa lite folk efter min isolering. Tyvärr fick jag fick ta rollen som tillbakalutad musikkritiker då min hälsa inte tillät annat i kväll.
Bäst var Up the Chimney som verkar ha levt senaste månaderna i replokalen och som var bra samspelta.
Låt oss dra våra mjuka täcken över oss och somna in som de lamm vi är.
Alla barnen delar på inkomsten från brödförsäljningen.

Gymnastikhallsinspektörn blev munk

Längesedan var väl att man spenderade en hel fredag kväll på Alnön. Birger Jarl har varit ohyggligt produktiva och spelat in julens nya smällkaramell. Dessutom skrevs en ny låt, om en märklig man som gästade Alnö Hembageri. Om det skulle finnas en tävling mellan Biggans Jul EP och Bob Dylans nya julskiva "Christmas in the heart", skulle världens musikkritiker ohämmat rösta på svensk folkvisa i LO-FI kvalité. 

Sjukdomen har inte släppt sitt grepp om mig. Då och då fastnar jag i långa hostattacker som varar i oändlighet. Det mest horribla är tyvärr att det är torrhostan som gör sig påmind. Det bränner från halsen ner till bröstkorgen och tillbaks igen.  Folk verkar vara ohyggligt intresserade om det är svininfluensan jag bär på, men jag kan inte ge dem något bra svar. Hur skall man veta? Här är de vanliga symptomen på flunsan:

Vanliga symptom vid svininfluensan är således:

  • Feber och frossa CHECK

  • Hosta och halsont CHECK

  • Snuva, rinnande näsa och nysningar CHECK
  • Värk i kroppen och huvudvärk Värk i kroppen nej, huvudvärk CHECK

  • Diarré och kräkningar   NEJ

  • Trötthet                     CHECK


5 symptom av 6 alltså. Men varför i hela friden, kära läsare, skulle någon vilja läsa om mitt sjukdomstillstånd?



Från ett tillstånd till ett annat, så kan jag berätta för er att jag hämtade mitt livs första körkort idag på posten i Haga. Vet dock inte om jag är berättigad till det, först missade jag avfarten till posten, sedan visade Daniel vägen in bakom postkontoret, genom en smal passage som nästan skrapade lacken av bilen. När vi väl kom fram på parkeringen stod två stycken bilar med startkablar emellan mitt över parkeringen. Det blev kaos och jag klev ut ur bilen för att fråga om nån behövde hjälp. Två mörkklädda människor av utlänskt påbrå försökte få igång bilen.
- "Försvinn innan jag ångrar mig!". Var svaret jag fick.
Så vi sprang in och hämtade mitt körkort och gasade därifrån. Bort från mystiska hjälpstartningar på mörka parkeringar.
Sen har jag hostat på Vibacke, tittat på TV hos Johan och druckit kaffe på Statiol.
Det ryktas om kolbullar på Alnö julmarknad i morgon.

Ett humanitärt sammanbrott

Många gnäller på vädret eller skyller allt på dagens ungdom. Jag vill gå så långt att skylla allt på Facebook. Fastän jag legat hemma i snart en hel arbetsvecka i sjukdom vill jag inte veta hur mycket tid som har gått åt att titta på andras mer eller mindre intressanta statusuppdateringar. Ny forskning har påvisat ett samband mellan överdrivet facebookanvändande och fosterskador på nyfödda barn. Vill vi ha det så här i vårt samhälle? Skulle det inte vara mycket enklare och mindre riskfylld om alla bara tillbaks till Lunarstorm.se och designade sina egna mysiga "kryp ins".

Mobilstrålning, radioaktivitet, miljöhot, utfiske och kärnvapenkrig i all ära - men det är facebook som är det verkliga hotet. Här är en lista på vilket lidande facebook kan åsamka. Klippt från www.wikipedia.se/facebook

Vanliga biverkningar av Facebook är trötthet, yrsel, överdrivet sömnbehov eller sömnlöshet, sura uppstötningaroch en svagt ökad risk för psykoser hos patienter med redan utvecklade psykossjukdomar. Förr ansågs Facebook vara det enda sociala nätverket som inte gav viktuppgång som biverkning men på senare år har det rapporterats att även Facebook kan orsaka detta.[3]


Ett fåtal patienter har rapporterat en frätande känsla i mag-tarmkanalen.


Nå! Kan jag vara mer tydlig!? Våga Vägra Facebook!

På tv skiner aldrig solen

På TV handlar snart debatt om hur farliga elshockar är. 
Dagens felstavning.

EL SOCKAR!!
Det passar sig utmärkt för igår natt satt jag uppe och tittade på youtubeklipp om vad som kallas The

Milgram Experiment. Alltså kolla på filmen. 10 minuter hemskt fars inn er an de expriment om människors ohyggliga vana att lyda order.


Sjukdomsrapport:
Mindre feber och lite mer hosta, snor och slem. Jag vet att ni gärna vill veta allt om min sjukdom, så jag håller er uppdaterade!
Roligast idag:
Min bror Nils tror att han klår mig i att göra nidvisor. Han är sämst.
Daniel ringde för att påpeka att bilden av leverpastej som jag lagt upp både på bloggen och på Facebook var det äckligaste han någonsin sett.
Jag kan vid närmare eftertanke inte göra annat än att hålla med honom. Man kan riktigt känna konsistensen av den sönderfallande leverpastejen när man stoppar den i munnen. Det märkligaste är nog de kommentarer som bilden fått på skaparens blogg - http://bacon.hornfeldt.se/?p=172. Bläddra ner och läs kommentarerna! Därför blir jag tvungen att återigen bjuda på bilden av den inspirerande leverpastejen:
Förlora inte hoppet om en morgondag
/Pierre

Ännnnnu en dag till sängs

Golvet är fullt av hushållspapper och jag har legat still hela dagen. Här är vad jag har ätit:

Vatten
Havregrynsgröt från Coop, mycket hårdare och strävare i sin konsistens än Gyllenhammars havregryn.
Plommon
Apelsinjuice
Tunnbröd
Kycklinggryta och ris
Vatten
Nej jag kan inte påstå att jag har en nedsatt aptit. Men jag hoppas ändå att det är svininfluensan jag har fått på halsen, så har jag den avklarad till senare.
Det har som blivit en tradition att jag ska ligga sjuk vid denna tidpunkt på året, månaden före jul. Först var det körtelfebern, sen halkolyckan och nu kanske influensan. Trevligt!

Allt sket sig

Kände att det var påväg igår kväll. Tränade för hårt kanske, fast det gjorde jag ju inte heller. Årkade inte ens springa med mina korta ben. Låg och stirrade upp i taket hela natten och drömde tysta drömmar, svettades i feber och drack kallt vatten mitt i natten. 

Jag är alltså sjuk i en sjukdom, kanske är det svininfluensan, jag har ju tackat nej till vaccinet. Det sämsta är att just idag var den sämsta dagen att bli sjuk på av alla dagar på hela året, då jag skulle ha berättat två vinterberättelser i GA kyrkan på Kulturskolans Vinterkalas. Som sagt, detta är dagen då allt sket sig.


The sky was a woman's arm

Kära bloggomaner. Jag sitter på skolan. Ute har den sjuåriga dimman lagt sina breda armar runt Sundsvall - staden som aldrig sover. Idag är första dagen på mitt Projekt Arbetes projekt. Jag vet inte hur det går. Det är svårt att veta hur mycket tid som behövs för att spela in, mixa och sammanställa. Största problemet är nog vilka låtar jag ska spela in. Fröding, Edwall, egna på svenska eller egna på engelska. Kanske ska jag spela in tyska marschvisor på trombon. INTE FAN VET JAG!

ÄGGMÄNNISKOR!



Slut på påhopp av er, kära bloggomaner. Jag har bestämt mig för att ta upp kampen mot Daniel och hans fåfänga flickvän Johanna, bara för att min blogg har slumrat till nåra månader kan de inte tro att de kan komma och sno åt blogg-kronan som jag bärt på mitt huvud sen dagen jag föddes.

/eder




Till alla dystra människor

När ni ser bara regn och gråa moln
dumhet, ilska och frustration

När ni ser bara regn och gråa moln
forstätt så, det är kanon!

För vem i hela världen kan va så dum
strosa runt och vara glad?

För vem i hela världen kan va så dum
gå runt och skratta varenda dag

Så dum är inte jag
Så dum är inte jag
Nej så¨dum kan ingen va

Skämt åsido. Min diktartalang skjuter i höjden ungefär en gång om året. Ungefär när de första snöflingorna falla över daggstänkta berg och ner på min nästa.
SE PÅ VÄTAN GOTT FOLK!!