Ost

Det var under det stora kaberaset i torpet som Roel inte kunde hålla sig längre: - "Jag kräver min rätt som tysk medborgare tillbaka!". Alla kring julbordet blev upprörda och många började viska med varandra. Vissa tyckte Roel överreagerade och någon annan att han borde låsas in med en träkloss i fasttejpad i munnen. Hans, som var den visaste av dem gick till slut fram till Roel och lade sin högerhand på hans axel:

- "Alla vill vi tillbaka till dit vi föddes, jo jag ska medge att jag ibland längtar tillbaks till min mors varma mage, men vissa saker i livet är bestämda av slumpen, och då har viljans kraft inte mycket att säga till om."

Roel lugnade sig och bad om förlåtelse för uppståndelsen: -"Låt oss återgå till maten". Sällskapet åt tyst julkorven, köttbullarna, årets kokta julskinka, och pressyltan.
Senare på kvällen höll Roel ett tal som rörde många av gästerna. Hans, som var den vise, tackade Roel och kommenterade hans tal med de bevingade orden: "Verklig vältalighet består i att säga det som bör sägas, och bara det."


En plats vid älven

Igår satt jag på biografen med Egge the Man, Daniel, Alex, Nils, Linnea, och Riise. Det var trevligt. Vi såg filmen "We own the night".  Jag tyckte den var bra. Nästan det bästa jag sett 2008. Filmen handlade om två bröder som hamnade på varsin sida om lagen. Den ene är polis, den andre klubbägare. Jonny Cash spelade i huvudrollen. Han ser ut såhär.


Idag har jag inte gjort mycket. Vi hade matte första passet, och ishockey eller skridskor det andra. Jag åt leverbiff till lunch. Jag förstår om ni inte vill läsa långa intetsägande inlägg från min sida, så idag är jag snäll med er. Jag låter detta inlägg sluta här, med förhoppningar om en god morgondag.

image305

Mördar-Anders

För inte så länge sedan bodde det en man i byns högst belägna hus. Djupt där inne i den täta lövskogen låg det. De flesta i den lilla byn visste inte ens att huset stod där. Än mindre visste de vem som bodde i huset. De stackars fåtalet som ändå visste om huset och historien bakom det ville helst inte prata om det. De gamla ville inte väcka skogens vrede till liv igen. De kallade honom för Mördar-Anders. Många stillsamma och fridfulla år hade nu gått i den lilla byn efter de där förskräckliga månaderna. Livet lunkade på i sakta gemak. Årstiderna kom, dagarna likaså, den lilla sjön frös till is, på byns marknad fortsatte man att sälja rödbetor, rädisor, potatis och kålrot. Och så ville man att skulle det förbli.


Livet lekte för lille Enok. Han var inte äldre än att han kunde stå på benen utan stödhjul. 12 år fyllda allstå. Han levde med sin mor och far i en liten timmerstuga rakt nedanför det stora berget. En riktig liten rackarunge var han, men med förnuft! Han var den smartaste i sin klass och läraren brukade berömma honom för sitt enastående läshuvud. Nu var terminen slut sedan en vecka tillbaka och Enock njöt av sitt välförtjänta sommarlov. Fåglarna sjöng om porlande bäckar och bäckarna porlade om kvittrande fåglar. Allt var sig likt. Men Enock är inte huvudperson i den här sagan för intet, nej, Enok var obotligt nyfiken. Enoks mor brukade kalla honom för sin nyfikna rackarunge. Sommarens dagar fortlöpte och solen sken vidare.


Just denna dag som historien utspelar sig på var Enock med sin kamrat Yngve. Solen sken och det fanns inte ett moln på den ljusblå himlen. De intelektuella kamraterna gillade att spela schack. Nu låg de i gräset på Enocks bakgård och drack lemonad och spelade schack. "Shack matt, Enock" sa Yngve nöjt. Enock räknar snabbt ut de möjliga flyktvägarna i sin 12-åriga hjärna, han inser att inget kommer att fungera. "Jag ger upp, solen har suttit gillror i hvudet på mig! Jag kan rakt inte tänka längre. Du vann, Yngve.". Just när han sa dessa ord hördes en öronbedövande smäll ifrån bergets topp. "Vad i hela friden var det? Inte har de redan börjat bryta järnmalmen i berget?" Frågade Enock. Yngve avfärdade järmalms-teorin med en näsryckning: "Någon kanske är i fara, vi springer uppför berget och kollar".


Så de drack upp lemonaden och sprang uppför berget med all den fart deras små 12-åriga ben kunde frambringa. De kom fram till en glänta och stannade plötsligt till. Där i gläntan stod en väldigt rucklig och gammal stuga. Brunnen framför huset var helt igenväxt och i skorstenen flög det kråkor in och ut. Solen som hade sänkt sina varma strålar över den lilla byn hela dagen, såg ut att plötsligt gå i moln. "Konstigt, meterologen på marknaden sa att det inte skulle bli några moln idag", sa Enock. Yngve tittade upp mot solen igen. "Det där är inget moln, Enock! Det är en solförmörkelse!!" Nu blev det kolsvart i gläntan och Yngve började känna sig illa till mods. Han sa till Enock att det vore bäst att springa hem nu medsamma, men Enock (nyfiken som han var) skulle prompt knacka på dörren till stugan och fråga om någon visste något om den öronbedövande smällen som kommit härifrån.

Enock knackade på dörren. Den öppnades sakta och innifrån stugan hördes ett väsande ljud. "Vem stör Anders i sin middagssömn?" Frågade den väsande rösten. Och nu kunde Enock och Yngve se mannen med den väsande rösten. Han var kort och knubbig med långt brunt hår hängandes till axlarna. I hans ansikte fanns otaliga ärr. Enock tog mod till sig och sa till mannen, "Jo , Herr Anders, vi undrar bara om du hört något om smällen?" Mannen tänkte ett tag och sade sedan "Jo nog hörde jag smällen alltid! Kom in så ska jag visa er varifrån den kom!".

Eftersom Enock var en sådan nyfiken liten rackarunge övertalade han Yngve att följa med in och titta. När de klev in i stugan slogs de av en tjock luft som luktade något välbekant. Enock kunde inte sätta fingret på vad. "Kom nu småungar så ska ni få se på nått! Ni kommer häpna! Var inte rädda!". Mördar-Anders visade barnen ner i källarn och öppnade där en liten liten dörr. Dörren ledde ner till en trappa full med spindelväv och oknytt. Nu började Enocks och Ynves små nyfikna hjärtan bulta fortare. Skulle de springa därifrån? Nej, nyfikna som dom var fortsatte de ner för den mörka trappen. "Gå på ni, gå på barn, jag kommer, jag är aldelles bakom er". Sa Mördar-Anders med sin väsande röst. Plötsligt fladdrade det till och en dörr slogs till bakom dem. "Det var bara en fladdermus, och dörren slog igen, förlåt mig! Gå längre in nu barn", hördes den väsande rösten bakom dem. Plötsligt tändes ljuset och barnen märkte att de kommit fram till ett stort källarvalv. "Nu ska ni få se barn, sa Mördar-Anders" medan han gick fram till en stor sak med ett skynke över. Han drog av skynket och en konstig makapär visade sig ligga där under. "Detta är inte något mindre än min egna hemmabygda tidsmaskin, pojkar! Ska vi ta en åktur!??"


Det var så det gick till när Enock och hans kamrat Yngve mötte Mördar-Anders, som inte alls var en mörare eller blodtörstig gubbe. Han var bara en vanlig torpare med mycket tankar i hjärnan. Under hans långa sömnlösa nätter hade han tillverkat en alldelles egen hemmagjord tidsmaskin! Mördar-Anders tog med de små rackarungarna på många tidsfärder. Efter ett par år knäckte Enock idén att göra pengar på tidsmaskinen. Nu hyr dom ut maskinen till byns befolkning och tjänar mycket bra pengar på det. Du vet, det är många som vill träffa sin döde mor eller far!

image303


Going Gone

Det var fredag igår och alla skrattade åt mina nya clownskor. Det läckte in snö i ett stort hål under dom. Idag var jag på skolan. Idag var det lördag. Rättelse: Idag är det lördag. Jag gick i skolan en lördag. Jag ligger efter i alla ämnen och mina lärare skrattar bara åt mig när jag räcker upp handen. En gång frågade jag vad Afrikas huvudstad hette - En helt vanlig normal fråga tycker jag. Det blev tyst i klassrummet en kort sekund. Sedan brast alla ut i ett hångapande gapflabb som kulminerade med att geografiläraren ställde sig på katedern och skrek: - "HUBBA HUBBA ZOOOT ZOOOT! DE VA HOOBA ZATT ZATT ! ANAM NAM!! PÅ HUVET PÅ HUVET AN PÅ HUVET ANAM NAM, ANAM!! Snart var hela klassen med och brölade i den hjärndöda sången. Jag förstod inte vad felet var, och varför detta alltid skulle hända just mig. När skrattet lagt sig gick lärarn högmodigt ner från katedern och fram till mig: - "Afrika har ingen huvudstad, Afrika är inte ens ett land, Afrika är en kontinent."

Då gick allt upp för mig. Det var som en kall frisk vind av kunskap flödade igenom hela min kropp och mitt huvud började svälla upp av den kunskap jag nyss fått. Huvudet svällde till det tredubbla av den ursprungliga storleken och detta var ju förståss ännu pinsammare än min nyligen ställda fråga. Många i klassen svimmade av i skrattanfallet som följde. Lärarn skek att "det där var droppen. Nu är lektionen slut för idag. Föressten, nu är hela terminen slut för i år!". Därefter slängde han sig ut genom klassrumsfönstret i ett bubblande hysteriskt skrattanfall. Alla i klassen sprang ut ur klassrummet och jag blev lämnad själv kvar, sittandes vid min skolbänk.

image302

Det var alltså så det gick till när jag gick i skolan på en lördag.


Hostmedicinen fungerar inte

Morgans Morgon

Jag vaknade idag av att min bror Petter ringde på mobilen och ringsignalen stod Built to Spill för. Han sa att jag skulle upp på storsamlingen och presentera mig som ny styrelsemedlem i Skvaderns Skol IF om fem minuter. Jag sa att jag låg och sov. Men vaken var jag i alla fall. Morgonens chock fick jag av att snön hade fallit över alnö och det var ju en högoddsare denna milda vinter. Jag gick och kollade vad skolmaten hade att erbjuda denna torsdag. Tunnpannkaka stod det.



Hat mot pannkakornas pannkaka

Finns det något degigare, slaskigare och mera motbjudande än Tunnpankaka? Så fort jag hör namnet på maträtten fylls min hjärna med bilder av de hårda, bruna och ibland brända kanterna som skolköket alltid lyckas få till så bra. Förresten vad ska vi säga om tunnpannkanans ena släkting - Tjockpankaka! Eller hör på det här: Ungsbakad Tjockpankaka! Fy Farao! En annan liten detalj som lyfter en annan maträtt till skyarna är den gröna färgen på den ungsbakade falukorven som skolmatsalen också alltid verkar få till så bra.

Vändingen

Jag tog saken i egna händer och stekte upp det sista som fanns kvar i frysen av fjolårets pölsa. Till det åt jag rödbetorna och lingonsylten.
På bussen satt  överasskande nog Daniel och läste Metro. Uppochner! Detta för mig oundvikligt in på frågan om hur Uppochner stavas i det svenska språket. Vet ni det, kommentera svaret, och jag lovar - du får vara anonym.  Egge, jag och den tidningsläsande pojken på bussen hade kvällen före vart på Hedbergskas vårshow årskull 2008. Den var välgjord. Nu sitter jag på skolan och tar en paus ifrån matematiken.

Metro uppochner:

image300


Det ringer klockor vid Spikarö Kapell

Det är sommar 2008 och svalorna flyger också den här sommaren. Solen skiner över Norrlands pärla i Östersjön, Spikarna. Vågorna slår mjukt upp mot klipporna och vinden sprider doft av kaprifol över den pittoreska ön. Förr i tiden livnärde sig öns befolkning på fisket, men numera var det turismen som drog in pengarna. På öns dansbana hade många små flickors hjärtan brustit. Ute på det vilda havet hade många skepp förlist. De gamla på ön berättade fortfarande historier om hur Torbjörn Arvidsson slagits mot den pinande vinden och stormens monstruösa krafter. Han hade åkt ut på sin vanliga fiskerunda runt ön, när plötsligt himlen slöt sig och det var som sjävaste Poseidon hade rest sig ur bråddjupet i vrede. Torbjörns båt hade tagits av den plötsliga stormen och drivit ut mot Östersjön. När han inte kommit tillbaks efter 5 dagar förmodade befolkningen att det värsta hade hänt, att han låg där död som en gravad lax på havets botten.

Han var omtyckt på ön, Torbjörn.

Som de alltid gjorde när någon dött till havs höll befolkningen en liten minnesstund i öns kapell, Spikarö Kapell. Det var en vacker dag och det hade lagt sig en allvarlig men samtidigt uppsluppen stämining över ön. Just som prästen hejdade sig i sitt tal, ty icke skulle han väl kunna säga "Av jord är du kommen, och till jord skall du åter bliva", ty var det icke havet som tagit Torbjörn? Just som prästen kommit på något annat passande att säga hördes ett skrik ifrån sista raden i Kapellet. - "Jag tror icke mina ögon, Torbjörn är tillbaks!". Och sannerligen var han det. Han kom seglandes in i bukten ståendes längst fram i fören. Hans tjocka svarta skägg var lika tjockt och lika svart som det var innan han seglat iväg från ön. Båten var skinande ren och inte en skråma var det där uppi seglet. Präsen prisade gud och alla hurrade och skrattade. Trots sitt tjocka svarta skägg var Torbjörn illa medtagen och just när han steg iland på ön ramlade han ihop till en ynklig liten svart skäggig hög. Några av öborna bar bort honom till hospitalet på ön, och där fick han ligga och kurera sig i två veckor. När han vaknade upp från sin utmattning frågade folket det dom hade undrat över så mycket. Hur hade han kunnat klara sig i 5 dagar ute på havet? Men de fick inget svar. Torbjörn hade inget att säga dem. Han kom helt enkelt inte ihåg. Än idag vet icke öborna hur Torbjörn klarade sig de där 5 dagarna och nätterna ute på det stormiga havet. Somliga säger att han hade seglat rakt ner till självaste Poseidon i bråddjupet, andra att han hittade en öde ö ute till havs, full med utsökta frukter och feta vildsvin. Torbjörn själv visste huru det låg till, att han inte kom ihåg händelseförloppet, det var lögn och inget annat.

image298

Grovsopor och Mattor

Man får inte vara dum för då går det inge bra
Ett huvud utav kork är livsfarligt att ha
En del dom bara tramsar, och märker ingenting
Man måste hålla koll på vad som händer runt omkring!
Du är dum dum dum
Dummi, Dummi Dum!

Klockan hade närmat sig 6 och katten Cous-Cous hade varit ute i det fria hela dagen. Efter kastreringen på hon-katten krävs en rehabiliteringstid på 10 dagar. Det är ju givet. Men nu är det som om hon har ätit upp sig igen. Hon låg där i sin korg och drömde sina kattdrömmar. Familjen hade satt sig till bords för att äta middag. Idag var det sjömansbiff i grytan. De åt under tystnad. Efter att alla hade rensat sina tallrikar sa mor i huset att hon ville se Spanska Flugan som går i Vibackes Aula. Wiqtor tyckte det lät lite roligt så han tackade ja till erbjudandet. Kl 7 började föreställningen och efter den var slut gick de båda belåtet hemmåt. 

Lite tidigare just denna dag såg jag på filmen Zeitgeist. Den är uppdelad i 3 delar. Den första behandlar religion, den andra attentatet mot World Trade Center 9/11, och den tredje det amerikanska banksystemet och pengarnas makt. Några teorier som lyftes fram verkar vara lite överdrivna. Det finns konspirationer om att människan aldrig har landat på månen, ty de menar att allt spelades in i en filmstudio (den är inte alls med i filmen). Dock ska jag säga att jag mycket i filmen verkar vettigt och trovärdigt. Filmen finns på både
stage6 och på filmens officiella hemsida. Vidare kan jag tipsa om en dokumentärserie jag såg för någon dag sen som heter "Guns, Germs and Steel" med Jared Diamond. Sök på Guns, Germs and Steel på Stage6 så kan du titta.

Vidare vill jag önska god natt och en trevlig vecka till alla som vill ha en trevlig vecka.

image297

Yonder stands the Sinner

Igår satt jag och surfade runt på måfå på internet. Det hände sig att jag hittade fram till hemsidan. Samma upplägg som Youtube, fast med mycket bättre ljud och bildkvalité. Väl på sidan hittade jag fram till en kille som heter David Ford. Han sjunger ett jävligt bra medley, vilket jag tyckte var roligt.

Vad mer kan jag säga? Troligtvis kommer jag inte blogga så mycket ett tag framöver. Jag lider av torkan. Roligt att solen börjar skina när vaknar vid 11. Sen är ju det här med snön en annan sak. Förra helgen halkade ju Jonte hela tiden på den glashala isen under det tjocka snötäcket. Det snöade grismycket! Vart är den snön nu, en vecka senare? Sist och minst kan jag säga att jag är ledig både på måndagen och tisdagen som kommer! Simma lungt och låt valnötterna vara!

http://www.stage6.com/David-Ford-Gig-Videos/video/1968714/6--I-Shall-Be-Released-(Bob-Dylan)




Samma fruktan som tvingar dig ner på knä

God kväll damer och herrar! Det jag gör just nu är att titta på filmen Blow som går på 6an. Johnny Depp är med. Nu är det paus. Tidigare ikväll bakade jag tunnbröd, eller hällakakor som det kan kallas också. Resultatet blev bättre än förväntat. Mer har jag väl egentligen inte att säga er. Kan ändå tilläga att vi hade den där showen som jag har nämt ett par gånger i min blogg på skolan idag. Det gick bra det också. Frida sa att jag var en teatertalang och det värmer ju mitt varma hjärta. När filmen slutar halv 12 läser jag ett par rader i boken som ligger brevid min säng, sedan somnar jag väl in. Nu börjar filmen igen. Ha en god natt!

image294


It's all one show!

En röst som viskar i mitt öra och kvittrar när ingen ser, säger mig att det lider mot tisdag. Mitt i veckan, Halleluljah! Nu blir jag trött på all denna vardagsrutin. Man gör inget. Man äter. Inget mer. Jag kommer på mig själv, ståendes vid kylskåpet med stirrande blick. Man gör inget, så man äter. Det är så man blir tjock! Tristessen föder fetman och bukfettet sväller över landet som en tsunamivåg. Dock verkar det ju gå lite bättre för fetman. Självklart menar jag sämre. Butikerna säljer mer ekologiskt och konsumenterna köper mindre socker. Alla är rädd för fett. Själv äter jag fett i massor. "Äter man fett, förbränner man fett". Det visste varenda byfåne förr i tiden. Ville man ha en fet gris matade man den med spannmål, inte med fett. Det enda fettet jag räds är transfettet. Det förstår väl också vilken byfåne som helst att fett som dom trixat och fixat med i ett labb för att få det att stelna snabbare, inte kan vara särskilt hälsosamt. Nog propagerat om fett och mat, vad man än säger kommer det nya rön som säger motsatsen. Tack Gode Gud för fläsket!


När näsan inte räcker till

Jag öppnade morgontidningen i förrigår. I de dagliga 5-frågorna var frågan för dagen "Har du gett upp vintern?". Majoriteten svarade ja. 4 av 5 alltså. Kul då att dessa pessimister fick en knäpp på näsan när det igår kväll började falla snö från skyn som aldrig förr. Men under det vackra vita snötäcket låg den förrädiska blankisen. Jag vet inte hur många gånger jag ramlade igår. Men att solen skiner och snön har kommit, det är ju i slutändan underbart. Tack alla metrologer för snön ni har fixat här på Alnö! Till vintern hör väl kanske också förkylningarna till. Just nu är jag inne i slutskedet av en sådan. Min hals bränner och min röst låter inte alls som den brukar. Varje gång jag hostar känns det som att jag hostar sönder en viktig del i röst-makapären. -"Oj där gick ett stämband av!", "Oj nu sprack bihålorna!". Men med host i halsen och en  leverpastejsmacka i magen, ska jag ut i solen och snön! Ha en underbar dag.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gubben_Noak

image291


En ost/munk med hål i!

Jag (Daniel)38% (8)
Wiqtor82% (4245)

Nått i den stilen ser det ut på Daniels omröstning angående vilken som är den bästa bloggen. Vilken barnuge som helst kan ju se att jag har tagit en stor ledning och att han har tappat efter som en ål i halt vatten. Trevligare kan man inte ha det! Idag var jag klar med skolarbetet kl 9 och idag har jag varit på stan med Daniel. Idag har jag köpt rött Roobios te av stora mummelgubben på Te-affärn. När jag skulle betala med kort vart det ett jävla mummel i mummel munnen på honom. Ingen förstod ett dyft och en pinsam tystnad kom svepande över den lilla Te-handeln. Tillslut sa han något (jag vet inte vad) som bröt tystnaden, och allt var bra igen. På bussen satt Riise och han ville prompt spela spel på centrumbutiken. Daniel skulle hem och "äta inför spela-match" (nöta guitar-hero). Jag och Riise gick upp till Vibackeskolan för första gången nånsin på ett helt halvår. Vi mötte Henke Larsson och han förbarmade sig över den dumma flickan som fått en stöt i kroppen på en av hans tekniklektioner. Nog med småtjafs och dyngprat. Pga. krasslig hals kan jag tyvärr inte deltaga på Fredagens match mot team Jonte, (även kallat B-laget). Ändå ska jag dit och skrika på läktarn. Ack vad gör man icke när man inte har annat att göra?


Från en teavsmakare.

Hej Wiqtor,

Vi har fått en del trafik till vår hemsida genom din blogg. Du använder ju ett av våra foton som bakgrundsbild, vilket ju i och för sig är känns roligt.
Problemet är att allt vårt material är skyddat av copyright, och att den trafik som genereras enbart sker via djuplänk till bilden. (Dvs vi fåringa direkta besökare genom djuplänken.) Så jag har ett förslag; du kan fortsätta att använda den bilden, och i gengäld så lägger du in en länk
till vår hemsida (
http://www.teacentre.se/catalog) under länkar.

 Hur verkar det?

/Rickard Eriksson, Teacenter Stockholm


Så gå in på Teacenter och beställ Lapsang! Eller annat te. Smaken är ju som baken, hårig.
http://www.teacentre.se/catalog


Up in the sky they still had his number

Lever man för de goda tingens skull lever man icke i onödan. Som de flesta av er vet har Daniel en liten voto-meter på sin blogg där man kan rösta på vilken av våra bloggfoster är bäst. Just nu står det lika mellan oss två. Om det skulle hända att någon stackare som läser min blogg och inte hans, kan ni gå in o trycka in en vote för mig (Wiqtor). Misstänker även valfusk av Daniel då han går runt på alla datorer med olika ip-nummer han kan komma åt och rösta på sig själv. Ner med Messopotaniens tyska Kung!!! Märk även att den lilla murveln Daniel har bytt design till den som jag har här på blogg.se. Det säger ju faktiskt allt om vilken blogg som är bäst och mest läsvärd. Annars har dagen börjat i slask, och där slutar den väl också.

Slå inte näven i bordet så kaffet rinner ut!

image289ör

Slaska runt

Det mest näst mest roliga som hänt idag är att bussen slirade runt på isen vid brofästet i 10 minuter kl 4 idag. Jag hade sovit större delen av bussfärden när jag vaknade av busschöfförens röst i högtalarna. Han beklagade sig. Ni vet alla. kära bloggläsare, hur högt saker låter när man nyss har vaknat. Eller hur det ibland tar flera minuter för att över huvudtaget förstå vart men är eller vad som händer. När bussen kämpat i 5 minuter årkade jag inte med skiten mer. Jag klev av bussen, ut i slasket, och bestämde mig för att gå hem. Tråkigt nog hann jag inte längre än till Statoil innan bussen kom loss och körde förbi mig. Hånskrattandes.
Såhär efteråt kan jag konstatera att jag ändå fick en ganska fin promenad hem till tonerna av Jack Johnssons "Banana Pankakes" och Bob Marley's "No woman no cry". Har alltid tyckt att ragge svänger skönt, så jag tänkte ladda hem lite ragge. Helt olagligt. Och dit räknas inte Markoolios dunderhit "Ingen sommar utan Ragge". Såg han sjunga den på Gatufesten i somras och det var pinsamt, ändå sjöng jag och Daniel med. På tal om Markoolio kan jag ju nämna att jag var i Åhlens skivavdelning för ett par dygn sedan och såg att Dr. Bombay har släppt något utav en Greatest Hits! Saxat från Wikipedia:


Före genombrottet som Dr. Bombay försökte Jakobsen göra karriär med countryrock under namnet Johnny Moonshine. Han fick dock aldrig några framgångar, och i stället fick han idén att ta på sig turban och börja sjunga skämtlåtar med indisk brytning. Karaktären fick namnet Dr. Bombay. Han var indisk taxichaufför, prins och musiker. Debutalbumet Rice & Curry kom 1998 och gjorde med runt en halv miljon sålda exemplar Dr. Bombay till det årets bäst säljande artist i Sverige. Låten Calcutta (Taxi, Taxi, Taxi) blev en sommarplåga. Dr. Bombay lanserades också i Indien.


Jonny Jakobsens skivbolag hittade senare på figuren Dr. MacDoo, som var Dr. Bombays kusin från Skottland. Principen var densamma, men singeln Macahula Dance blev inte lika framgångsrik som Dr. Bombay-låtarna.

Sommaren 2005 bytte Jakobsen skepnad igen och blev mexikanen Carlito.

image288


I just wanna burn out hard and bright

Idag är det söndag och det betyder att det är måndag i morgon. Just denna måndag är det dags för skolstarten att starta så här efter jullovet. Jag tycker det känns ganska bra ändå. Vi som valt musik ska framföra våran lilla musikal i aulan nu på tisdag om jag inte minns fel. Det blir kuligt. Idag klev jag upp kl 7 för att åka iväg till Härnösand o spela match. Innan matchen tog vi en promenad igenom staden och jag måste nog säga att Härnösand verkar vara den tråkigaste och dystraste staden jag sett. Alfta kommer 2:a. Om Sundsvall är staden som aldrig sover är det söndag hela veckan i Härnösand. Precis som idag! Här nedan får ni en video jag hostade upp vid 6 tiden idag.




Häng med på party slit dig och kom loss, eller On a night like this.



Trevliga vänner! Som ni ser var gårdagen flanellskjortornas dag! Det var Brittfest i Hovbergsstugan och jag och Daniel spelade ett par låtar. Både covers och egenskrivna. Det hela var en mycket fin tillställning och det bjöds på utsökt mat i den kalla vinternatten. Vildsvin har jag faktiskt aldrig ätit förut.

Gaphalsen och den tredje lyckan

Snön yrde och blåsten slet i min frusna kropp. Havet hade blåst upp i oroväckande stora vågor. Fiskmåsarna skrattade inte och Skrattmåsarna fiskade inte - de gallskrek. Vägen jag gick ledde till Egge. Hans residens är omgivet av en 13 meter djup vallgrav med blodtörstiga vattensniglar i. Ger du dom ditt lillfinger tar de hela din hand. Och kanske ett ben. Lyckligtvis var bron över vallgraven nerfälld, så jag kunde passera utan att bli fiskrens. På Egges stora residens stora porttelefon slog jag in numret 422 och tryckte långsamt in ring upp-knappen. Jag väntade nervöst. Ur telefonen kom sedan en djup, mörk och barsk röst,
- "Stick härifrån om du håller ditt liv kärt. Nu stänger jag ögonen och räknar till 20, är du inte väck när jag öppnar ögonen kastar jag de sabeltandade dadlarna på dig!"

Mina knän och smalben skälvde och darrade vid det här laget så mycket att jag höll på att stupa framlänges med huvudet in i portelefonen. Men jag tog det sista modet jag hade i kroppen och samlade kraft. Jag fick fram:
- "Du må vara en adlad och rik man, Egge. Men jag slår vad om att du fäktast minst lika bra som en skadeskjuten höna!"

När Egge fick höra denna förolämpning slog hans adlade hjärna slint och han skrek:
-" Jag vet att du är efter min stålsträngade akustiska gitarr, men den får du inte! Och eftersom du är så stor i käften så kommer jag personligen ner och fäktar ihjäl dig!".

Det tog inte lång tid innan den stora porten öppnade sig och Egge stod i full mundering framför mig. På kroppen bar han en 43 kilos tung riddarrustning och ett svärd som såg väldigt stort ut för Egge. Hans röst lät hemskare än vad han såg ut. Ändå var Egge rasande.

- "Ynkrygg! Sälfiskare och Osthostare!! Du har nu mött din överman och när du har stupat slänger jag din kropp till de blodtörstiga vattensniglarna som simmar under dig!

- "Show me what you got, motherfuckah!",
Skrek jag och sprang hysteriskt fram mot Egge. Jag vet inte om det berodde på att hans reflexer var sega eller om hans svärd var för tungt för honom att lyfta, men hursomhelst behövde jag inte göra mer än att springa rakt in i honom och stöta till. Nu var saken biff och porten stod öppen. Till min förvåning verkade inte Egge ha några betjänter anställda vid sitt slott, så det var bara för mig att springa upp till hans rum och hämta den stålsträngade akustiska gitarren. Jag stämde den och tog med den till min lilla koja i yttre delen av Rökta-Makrill-Skogen. Resten av dagen spelade jag och tränade till den stora showen som skulle spelas i Hovbergsstugan på fredag.

image279


Late in 2008 i've seen her ribbons and her bones.

Mossning mossning monsterdiggare! Vädret idag har varit uteslutande mulet och grått. Att gå utomhus kändes som en pain-in-the-mouth. 3 stycken helt olika filmer har jag i alla fall hunnit med att se idag. Först såg jag och Alice Stardust. Den var sagolik och rolig. Ricky Gervias och Robert Deniro var goota. Efter det lagade jag och pappa mat och såg på Pans Labyrint. Den var snäppet bättre än Stardust om jag får säga min ringa mening. 53 ostkrokar af 70 får den. Nu senast var jag, Nils och Daniel upp till Statoil macken och hyrde en B-skräckfilm. Vi såg inte den utan en annan som låg hemma hos Nils. I am David hette den. Nu väntar sängen.

image278