Hej och Hå

Ja tänk att det bara är 3 skoldagar i veckan denna vecka. Och min arma mor fyller år på torsdag. Inget har jag köpt till henne, men nog ska hon få något ändå. Ty man fyller 48 år endast en enda gång i hela livet.

Och tänk, alla dessa innebandyduster på fredagarna har nu börjat lida mot sitt ofrånkomliga slut, och nu tar fotbolls-säsongen över på vår vackra avlånga ö. Inte kan det skada att spela fotboll ute friska luften någon gång i veckan på Släda Konstgräs. Fast igår skadade jag mig en del, på min egna fotbollsdebut för säsongen, som kom efter min egna grilldebut för säsongen dagen dessförinnan. Jag var less på att Riise inte skötte jobbet som han borde uppe på fronten så jag tänkte att jag skulle ta saken i egna händer. Jag fällde ner huvudet och sprang framåt. Kalle sprang jag ifrån men sen kom Egge och satte stopp. Jag flög ganska långt och landade en bit konstigt på mitt högra ben. Idag har jag haltat fint. Men inte ska jag klaga på skador, min karriär som idrottsman har varit allt annat än kantad av skador. Nej, vad jag kan komma ihåg har jag aldrig någonsin varit skadad en längre tid. Inte har jag brytit något heller. Och inte ett hål i tänderna har jag haft. Det måste bero på min hälsosamma livsstil. Blodpudding och Mjölk.
 
Nu ska jag iväg och repa med Johnny Fuckers. So long!

image339

Det är vår! Skål!

image338

Det var som av en slump

Det var som av en slump jag såg den stora röda kon stå ute och beta i mina svartvinbärsbuskar igår morse. Jag hade just kokat mina dagliga frukostägg och tagit fram saltet som man alltid ska ha när man äter dessa morgonägg. I morgontidningen stod det samma saker som det hade stått igår. Jag väntade tålmodigt på att äggen skulle kallna av och pillade lite på naglarna. Det såg ut att bli en fin och framför allt varm Måndags-dag idag.

Plötsligt kom jag på att jag hade glömt mina frukost-popcorn på spisen. Jag sprang in i köket och där osade det av brända puffade majskärnor. Jag hällde av popcornen i durkslaget vid diskhon men konstaterade där att dom var oätliga. Just som jag skulle gå tillbaks till mina kallnade frukostägg så hörde jag ett råm utanför fönstret. Ett råm kallas ett sådant läte som kommer ut ur en Ko eller Tjurs idisslande käft, och skall icke förväxlas med ett Rån, som är både ett slags kex och ett bra sätt att hamna bakom lås och bom. Vad jag fick se ståendes där på fyra ben var den största ko som du aldrig sett, idissla och kalva på en och samma gång. Jag blev först häpen och förskräkt men sedan var det som om något brast inom mig, ty är man ko och stor som en smärre bil så borde man väl ändå ha vett att presentera sig och fråga om lov. Att bara klampa in på andras ägor och jämna allt i sin väg, både sly och buskage - Nej det var allt höjden av dåligt uppförande jag har sett maken till här uppe i Norden.

Så fram ur garderoben tog jag min älgstudsare och laddade den med två stycken hagelskott och gick ut i farstun. Jag öppnade farstufönstret på vid gavel och stack tyst och sakta ut böss-pipan i springan. Den röda kon märkte inget alls utan forstatte lungt att idissla. och kalva. Mitt finger det väntade in rätt tillfälle och lossade två stycken skott i pannan på kossan. Nog blev det lite kalabalik bland grannskapet efter dessa höga smällar, men dock har jag nötkött i frysen för flera månader framöver. Nog ska det räcka till Midsommar i alla fall.

image337

Late one night in the valley of hearts

Hur kommer det sig att jag hade 11 unika besökare i förrigår, och igår skrek det till i statistiken - 25 unika besökare! Vilken jävla smäll. Är det nån som skickat runt min blogglänk till hela msn kontaktlistan??

Bra forstätt med det.


Vet man inte vart man ska kan man aldrig komma dit säger dom. Men om man hamnar på ett sidospår av en slump? Om man hittar en stig vid sidan av som leder till något nytt och helt orginellt. Vet man inte vart man ska kanske man kan komma vartsomhelst. Till ett ställe som inte finns utsatt på kartan. En vit fläck på kartan, eller den mörka sidan av månen. Som den snurrade igår natt har den nog aldrig snurrat förut. Fram och ner och tillbaks en bit till. Såg du den?
- Ja visst gjorde jag det.
- Varför tror du att far har lagt benen på ryggen och sprungit sin väg?
- Jag vet inte
- Är du säker på att han sprungit sin väg?
- Ja
När vinden blåser in genom det vidöppna fönstret och du känner att det kanske börjar bli för kallt för att forstätta ha det öppet hörde han plötsligt steg på övervåningen. Där ingen hade varit på månader - Ja inte sedan mattan lämnat spår efter sig av den som gått där för ett litet tag sedan. Nu hördes det steg där uppifrån. "Märkligt" tänkte han och forstatte med det han gjort från början, ja kanske ända sedan hans dagar börjat räknas. Kanske var han född till att skriva små notiser till ortens lokala tidning om de som dött och de som också fötts. Om bröllop och om födelsedagar som de människor firade som aldrig riktigt verkade sluta fylla år. Fast han var nog för trött för att avsluta eller påbörja sitt arbete denna gråa eftermiddag. Stegen på övervåningen hade inte längre samma dova knastrande ljud. Kanske hade han vant sig. Kanske var han bara för trött.


Det du läste ovanför denna text var något jag skrev ihop nu på 5 minuter rakt av bara för att försöka visa vad jag läser innan jag går och lägger mig. För detta är ungefär vad berättelserna av Franz Kafka innehåller. Men nog är dom mer genomtänkta än det jag lyckas skriva. Dom är oftast väldigt korta och de tar väldigt snabba vändingar och det hela känns som en helt vanlig dröm som man drömmer sådär på natten ofta när man sover. Man får väldigt mycket bilder i huvudet av historierna och det tycker jag är väldigt kul. Dock blir man ibland helt borta i huvudet för att det är så surrealistiskt och konstigt. Därför får Franz Kafka idag 20 morgonsolar utav 25 möjliga.

image336

Kolla här

http://nyhetskanalen.se/2.139?selId=1.6086&subId=4

Tryck på Mittnytt Nyhetsmorgon del 1 den 15 april så får ni se ett inslag med mig och mina berättarkompisar! :D

Stringman

"But his heart can't find a simple way to live with all those things"

image335

sfasa


Hare

Kolla in denna elefant:
http://www.nanok.com/ele


image334


FiKon

Vad tråkigt denna dagen började. Jag som hade en sådan skön säng att vakna i. Och en fågel som kvittrade vid kl 6. Men jag tog mig upp och for med buss till skolan. Här kollar man på schemat och där på schemat står det att vi har självstudier i matte hela morgonen. Nästa lektion börjar kl 1. Vad gör man då? Igår satt jag av en massa timmar bara för att vänta på en till innehållslös "lektion".

Nu sitter jag och gör
banantestet:


image333

Tillägnat Riise

Riise ska vara tyst
Annars får han en väldigt shysst
Tackling in i sargen
Så han bryter armen


Winter of '69

Igår spelade hela Bunten innebandy på Vibacke som vi alltid gör varenda enda fredag. Det gick lite halvtaskigt för Linkin Park, efter att ha sparkat i sargen hårt som bara fan. Och arg med all rätta efter en benhård tackling av Neiderstam. Hursomhelst så klagade han lite på att han skulle få en blånagel. Nu såhär dagen efter påstår han att han brutit hela tån. Men sånt får man räkna med om man lirar med Team Riise eller Team Jonte eller Bunten.

Lyss till min nya sång:

"Du ser hängig ut, ja helt utan årk
Du ser sliten ut, har nån dragit ut en kork?

Koffein, Koffein - en trötthetsmedicin
 Koffein, Koffein - Det är livets melodi

Du vaknar mitt i natten skakande i din säng
Du försöker ta dig upp men går in i en vägg

Koffein, Koffein - en trötthetsmedicin
 Koffein, Koffein - Det är livets melodi"


Nu ska jag äta


Bearnaise

Veckan har varit mestadels tråkig och lång och aldelles för tråkig och intetsägande för mitt eget bästa. Idag är det Torsdag och imorgon är det Fredag. Det som hänt roligaste denna vecka var att spela säsongens sista innebandymatch med Ankarsvik mot Distriktslag P 17 i sporthallen. Det gick bra och var väldigt roligt. En annan rolig grej som hänt är att jag och Daniel blev indragna i demonstrationen som drog över Sundsvall kl 15.00 idag Torsdag. Om man går in på www.st.nu och tittar på WebTV-inslaget om Demonstrationen så kan ni se mig och Daniel nån ynka sekund precis i början av inslaget. Dock tror jag inte demonstrationen leder någonvart. Nej, man måste nog slå sönder saker och döda minst en politiker om man ska få till någon förändring i det här samhället.  Nu ska jag springa Säter och sen lyssna på Angry Brigade ett par gånger.
Jävligt fint!

image332

En bra dag

Ja det har vart en bra dag i min stuga:

image331