Bob blir överraskad


Kjellvander


Bloggen har gått i fördärvet

Som ni alla vet har jag lite problem med bloggen. Det är inget utöver det vanliga och det är inget att lägga större vikt vid. I alla fall så har en samhällsvetare på Skvadern lovat att han ska skriva en massa hetska inlägg som drar igång debatten här på bloggen och lyfter den till nya höjder. Detta verkar inte hända och samhällsvetaren verkar vara bortrest på en lång resa långt långt bort. Ungefär där pepparn växer.

Ikväll har jag varit med Nathalie. Hennes namn ska ni uttala med i efter kort och allstå inte med betoningen på e utan på det lilla i:et. Vi har kollat på little brittian bland annat och skrattat en del.
Jag har igår täljat min lilla egna totem-man som jag karvade ur ur ett vedträ. Här poserar han med en bukett påskliljor:



Sen vill jag informera er om att jag tycker väldigt illa om att man släpper ut olja i alnösundets klarblå och rena vatten. Aldrig ska man behöva genomlida något så ondskefullt. Även om jag inte tål fisk och aldrig äter abborrar från Alnösundet så har jag ännu en anledning att låta bli.

Vidare kan jag säga att grodorna och tigrarna är utrotningshotade, dvs dom håller på att dö ut. Så snart finns ingen tiger kvar! Hipp Hipp Hurra! Vad har dessa människoätande bestar att göra på denna jord i alla fall? Myorna likaså, dom kan vi väl gifta sönder så blir vi av med krypen. Myggorna borde också massutrotas så slipper vi dessa surrande fanskap i ansiktet på sommaren. Och dör myggorna ut så får fåglarna hungersnöd och dom stryker med på köpet. Tänk vad skönt med lite tystnad istället för en massa jävla fågelkvitters pip dagarna i ända. Hipp hurra för utrotningshotade djur! Här är en bild på ett utrotningshotat djur:

image330

Ut med alla onödiga djur så att vi människor kan få vara ensamma här på jorden en stund!

LITE LUGN OCH RO TACK!?


Silverangel

Hej dagbok. Idag har jag spelat innebandy på vibacke. Det gick dåligt och jag var mest arg. Sen så gick jag John, Frenklin och Jonte till Alnöbadet och badade bastade. Det haglade ute då. Inte kul. Sen så gick jag hem o åt mat och nu sitter jag och väntar på att lilla Nathalie ska komma på besök.


Ballong song

När du känner att orken har tagit slut
Och din trötta hjärna slår bakut
Ta då en gitarr och sjung en sång
Och lätta upp stämmingen med en ballong

Låt den segla iväg mot himmlens höjd
Var glad och skratta, för nu kan du vara nöjd
För nånstans någon annan kanske ser
Och släpper iväg en ballong han med

Vi färgar himlen röd med ballonger i överflöd
Vi kan färga himlen röd med ballonger i överflöd

Ta och ring upp din bäste vän
Fråga hur han mår och säg sen
Att han ska lyfta sitt ansikte upp mot skyn
Så ska också han bli av med sitt huvudbry

Och när han får se alla dessa färger
Segla så lätt över hela Sverige
Blir han också himla glad
Och säger "Tack"
Du har gjort min dag!

image328

Alla gillar ostron

Daniel hade gjort världens största cheescake. Den tröck jag i mig med kiwi och blandad marsipan. Allt var trevligt och bra tills john skulle gå till Statoil. Där var det kallt och stängningsdags. Jag hittade mackor som gick ut den 21a. Det är idag. Så vi fick dom mackorna, jag Egge och Mr John. Vi har en låt som heter "I don't know where I'm staying tonight" också. Sen gick vi ätandes mackor och glass till Kalle. Där var det lan och Jonte ville ha min sallad. Han fick den också men då ska han bada och basta med mig på alnöbadet imorgon i gengäld. Annars får han smällen i huvudet. Nu ska jag hem och trycka mat. Eller koka ägg. Hej då.

image327

YEha

Oh give me a home where the buffalo roam
and the deer and the antilope play
where seldom is heard, and a discouaring word
and the sky is not cloudy all day


Hello everybody





Roger and Out

God morgon Lördag

Igår kväll spelade vi innebandy på Vibacke igen. Det var roligt den här fredagen också. Fast jag och Neider laget levererade inte som vi brukar. Psykiskt. Jag vaknade nyss och ska snart steka på mat. Lite senare på dagen skall jag in till Egg Mc Fregg och Jocksa. En bastu på det skulle göra gott. Sen ikväll blir det troligtvis och förhoppningsvis något roligt att skratta åt senare.

Där har ni min dag.

Jag måste erkänna för er, trogna bloggläsare att det inte ger mig så mycket att rada upp vad jag gjort och vad jag tänker göra på dagarna här på bloggen. Men det kommer, det kommer. Ta det lungt och läs en bok.

image326

Samhällsvetaren gästbloggar

Ett nytt inslag i denna magnifika blogg är Samhällsvetaren gästbloggar.

Det finns så mycket krig och elände i världen. Isbjörnarna smälter och snart är pollensäsongen här året runt.

Samhällsvetaren går Samhälle på Skvaderns Gymasieskola och vill helst förbli anonym eftersom en del radikala och extrema åsikter snurrar runt i hans skalle. Han skriver därför under Pseudonymen Samhällsvetaren. Hans första inlägg kommer att publiceras under veckan som kommer. Vi på bloggen funderar också på att starta avdelningen "Samhällsvetarens hörna" där gemene man är välkommen att ställa frågor om samhället och dess problem till Samhällsvetaren. Vi hoppas på detta sätt att kunna skapa en livlig debatt här på bloggen. Var inte rädda. Ingen fråga är för dum!

OBS. Observera att Samhällsvetaren inte är jag (Wiqtor) utan en verklig och livs levande person här på Skvadern.

Vi hälsar Samhällsvetaren välkommen som medarbetare till bloggen!

image325

Oh My God

Helloo Everybody.

Idag har jag och Daniel beställt biljettos till Neil Young i DUBLIN kl 5.00 dublin tid vid Malahide Castle den 29e Juli.
Att få se Bob Dylan 2007 och Neil Young året därefter är det inte alla som får chansen att göra. Därför är jag väldigt glad och tacksam över min lott som beundrare till dessa båda gamla gubbar.


NU har man något att se fram emot i sommar!

http://www.bad-news-beat.org/index.php?name=News&file=article&sid=2248#comments

image324

Igår var jag och såg en bra film med Alex, Nils, Hanna och Linnea på bio. Cloverfield hette den och jag var nöjd över den. Den var mkt bra.

Och det är påsklov om ca en vecka!

Otroligt.


Trevliga tider med sol och dans

image321


Nu ska jag berätta för er alla vad som hände mig häromdagen när jag skulle till och stöta svartpeppar och andra kryddor i min stenmortel.

Jag hade stött ett bra tag och riktigt kommit in i stötandet när det hände sig att det knackade på ytterdörren till mitt hus. Först låtsades jag inte om att jag hörde knackandet. Jag var ju mitt upp i viktigt stötande av svartpepparkorn. Men när knackandet hördes igen och nu ännu intensivare och högre än föregående knack, så blev jag tvunget att se efter vad som gömde sig bakom den blåa ytterdörren. Jag la ifrån mig morteln och öppnade dörren. Ni kan hoppa upp och sätta er på att min förvåning var lika stor som hovbergets högsta stenbumling när jag öppnade och såg att där stod en väldigt liten marionettdocka och såg upp mot mig. Jag blev förståss jättearg och slog igen dörren genast. - "Jävla Pinoccio jävel" skrek jag högt samtidigt som jag slog handen hårt in i gipsväggen. Tro det eller ej så slog jag så hårt att självaste väggen gick i tu delar och huset skakade som om det hade kallfeber. I sprickan i väggen öppnade sig en liten liten dörr till en liten liten värld befolkad av små små marionettdockor som helst vill plocka blåbär en vacker vårdag. Man hör dom inte, och man ser dom inte, för de hörs inte. Och inte helelr syns de. Dessa små knyten hade slagit ro i mitt 50 åriga hus bara för att det låg lämpligt till. Hursomhelst kan vi ju inte älta dessa små förbannade historier om och om igen, ja det förstår ju ni alla. Låt oss runda av istället och avsluta med ett par välda och lika kloka ord:

"Den som hoppar efter bäcken mister ofta sin kofta"

Onsdag

Jag har ätit blodpudding till lunch 3 dagar i rad nu. Förut har jag alltid sagt att jag hatar blodpudding. Men du ser, man kan ändra sig! Hittade nu världens mest besökta blodpuddingshemsida. Målet verkar vara att lista 101 st blodpuddingsrecept. Kocken har bara kommit på 20 st hittills. Gillade mest detta recept på Blodpuddingpizza:

16.                              Blodpuddingspizza

1. Ta en rund Blodpudding och skär till 1 cm tjocka skivor.

2. Lägg 3-4 skivor på hög och kavla ut dessa med brödkavel.

3. Lägg ut pölsa och strimlad ost över Blodpuddingen.

4. Garnera nu med vad du tycker är gott på pizza, t ex tonfisk, räkor, musslor. Du är begränsningen.

5. Grädda i ugnen på 225.

6. Låt väl avsmakas med en iskall Zeunerts Merke (okej då, två iskalla).


Nu när vi fått det avklarat ska jag berätta för er att jag och Daniel funderar på att åka ner till Roskildefestivalen i sommar och se Neil Young. Detta kan vara enda chansen att se gubben innan han dör. Och att Okkervil River spelar där är ju också en ren bonus. Men som sagt inget är klart alls.

Neil Young - Natural Beauty

On the roller coaster ride
That my emotions have to take me on
I heard a newborn baby cry
Through the night.

I heard a perfect echo die
Into an anonymous wall of digital sound
Somewhere deep inside
Of my soul.

A natural beauty should be preserved like a monument to nature
Don't judge yourself too harsh, my love
Or someday you might find your soul endangered
A natural beauty should be preserved like a monument to nature.