Skrotnisse och hans vänner

Matchen vann vi. Från och till matchen lyssnade vi på The Bear Quartets skiva från '97 - Moby Dick. En av mina absoluta favoritskivor. Med låtar som Machine Gun, His Spine och Earthly Pastime. Köp den eller fråga mig så kan jag skicka den till er. Resten av dagen har jag lungt spenderat hemma med familjen, katten och TVn. Petter har köpt Skrotnisse DVDn  - Hela serien! Jag på det när jag var liten. Det är riktigt bra fortfarande. Dockorna är jättehemska. Allt är så fruktansvärt välgjort. Ture Björkman är lika ond som förut. Det är kul att minnas gamla barndomsminnen. Jättekul. Imorgon har jag och Alice pratat om att gå på Jazzklubben. Kan vara kul, har ingen aning. Jag har aldrig vart på Jazzklubben. Måndag i morgon och en ny höstvecka i den evigt återkommande sjuårsdimman.

image187


En katt i huset.

"Katten min tycker om att ha skoj
Man får ha tålamod
Oj oj oj
Mitt i natten går den katten
Upp och biter Rolf i nacken
Katten min tycker om att ha skoj
Oj oj oj"

 - Daniels lillebror Hannes Johansson sjunger historien om katten Chivas och marsvinet Rolf.


Hej alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jo, för alla är vi barn. Tillockmed min gamla farmor är ett barn och har haft föräldrar.

Jag skall börja med att ta upp ämnet min blogg, jag vet att nu på senare tid har inläggen växt till massiva textmassor som kan vara svåra att läsa. Någon eller några som vill förbli anonyma har lagt fram åsikten att det är jobbigt att läsa mina långa inlägg. Men ta inte illa upp, ty jag gör inte detta för att vara elak med er, kära bloggläsare. Så här på kvällarna har jag mycket i huvudet och jag trycker ner det jag hinner. Linkan frågade mig för några timmar sen hur jag kunde ha så mycket att skriva om. Det beror helt enkelt på att jag lever ett högst ordinärt och oerhört intressant liv som alla ni andra skulle kunna döda för att lägga skogshuggarnvantarna på. En sak som jag också har i åtanke när jag skriver är att jag har en otroligt stor frihet att skriva exakt vad jag vill och exakt hur dumma och onödigt meningslösa saker jag vill. Jag har rätten att skriva hur långa inlägg jag vill. Läs min blogg eller inte. Läs mina otroligt intressanta och relevanta tankar, eller titta bara på bilderna. Du gör som du vill. Statistik som har nått min hjärna från en okänd källa säger att bara runt 15% kommer att läsa denna mening, eftersom den är intryckt i en otroligt stor och jobbig textmassa. Jag tror ni bara skumläser för det mesta! Erkänn som en kommentar om ni skumläser! Det är ett brott som straffar sig i längden! Risken med alla dessa ibland intetsägande blogginlägg är att ni tror att jag är en idiot som har orken att sitta och skriva massa dumheter på dagarna. Den risken kan jag ta. Sludiskuterat.

Min dag började klockan 8.00 då min fader Hans väckte mig ur min sömn och sa att det var dags att åka till HL Display. Vi skulle slutföra jobbet vi påbörjade igår. Förra inlägget innehöll en högst detaljerad guide till jobbet på HL Display så jag tänker inte ta om det hela igen. Bläddra bara. Skrollknappen finns oftast på musen ni håller i högerhanden, alternativt vänsterhanden för er vänsterhänta bloggläsare. Vi jobbade på och blev klara med arbetet runt kl 12.

När jag kom hem åt jag en banan och gick ner till Centrumbutiken där det var samling kl 1 för dagens spel. Jag, Nils, Alexander och Riise gick ihop till travet, och jag och Riise gjorde ett par bomben och lången. Sedan köpte vi massa goda chipsosar och godis och åkte till Alexanders morfars radhus i Bosvedjan. En stor platt TV fanns placerad i källaren och där tillbringade jag dagen stillasittande på 2 st puffar. Vi beställde pizza och efter jag tryckt i mig den somade jag till ett par gånger. Jag och Riise drog hem 200 på en Lången men travet gick åt Askersund. Vi satsade 200 pengarna på fotboll som var i kvällen. Vi åkte hem kl 8. Jag kom hem till en fin kattunge som hade kommit med storken för en timme sedan. Den ser ut så här. Den myser på jättebra och jag är allergisk mot den.
 


Efter jag hälsat på katten gick jag ner till Linus Fahlman för att säga grattis till Jonatan Ålin som idag eller igår eller på söndag eller bådeoch fyller 11 år. Grattis!! Där var det ett jävla liv men fin stämning. Jag och Riise kirrade in 600 kr på Lången vi påbörjat för 25 kr. Bra tyckte jag och gick hem i regnet, min nya skinnjacka blev blöt. Nu har jag druckit en god kopp te och har skrivit ett jättelångt inlägg som kommer ta minst 8 minuter för en seg läsare att läsa. Imorgon är det seriepremiär med A laget. Det betyder att jag måste sova. God natt och tänk på att du inte lever längre bara för att du gurglar fil, Kräftstjärt!






Det är fredag och sol i hästhagen

Hå hå ja ja.
Hå hå ja ja.
Hå hå ja ja.
Hå hå ja ja.

Sedan kl 5 ikväll tills 10 har jag varit monterar-maskin i HL Displays källare. För er som inte vet vad HL Display är kan jag berätta allt jag vet.

HL Display är ett företag som gjuter plastgrejjer, de plastgrejjer vi jobbar med kan man kalla cigarettskenor. Skenor som cigaretterna matas in i i den stora grejjen som är ovanför kassan i de flesta matbutiker.
Så här går det till:

Person A tar en stålspriral och en plastskena. Han trycker in spriralens ände i det hål i plastskenan som är ämnat för detta.

Person B tar plastskenan som nu har en fastmonterad stålspral på sig, och trycker en vit plast grej över spriralen, så att det blir en skena som kan dras upp och ner, upp och ner. Person B staplar dessa färdiga skenor i högar på 5 och skickar vidare dom till person C.

Person C som har bett person X att vika en jävla massa avlånga kartonger, tar en sådan tom kartong och fyller på med 20 st färdiga plastskenor. Sedan är kartongen full. Person C måste ha ett system i hur han lägger plastskenorna i kartongen, för annars blir den för full, och då brister hela byggnationen som person A och B byggt upp hittills. Den färdiga kartongen är ca 70 cm och väger ca 2kg. När Person C packat kartongen full, tillförsluter han den och tejpar igen den.

Person D tar person Cs kartonger och springer iväg med dom lite längre bort, där en jättestor kartong står placerad. Person D ställer ner kartongerna i den jättestora kartongen och sätter en ettikett på kartongen. På ettiketten står det "Ukraine". Det betyder att den jättestora kartongen med de små kartongerna innuti ska åka ända till Ukraina där de ska packas upp och bli cigarettskenor. Jag kanske har fördomar, men det känns som att dom röker ganska mycket i Ukraina.

När man jobbat med något sådant i mer än 2 timmar svider ögonen och alla kroppsrörelser går per automatik. Man slutar tänka. Jag ska dit kl 9 i morgon bitti också. Sen är det avklarat. För er som inte förstår varför jag sätter ihop cigarettskenor, kan jag förklara att det är å min innebandyförening, Ankarsvik BKs vägnar. Sen låter jag säkert lite missnöjd med jobbet, men det är bra att få in 25.000 kr på 2 dagar till laget. Så jag är inte missnöjd. Det kan renav vara kul att montera cigarettskenor. Ibland.

Det tråkigaste med jobbet var att just idag fyllde hunden Roxys husse Johan Wåhlberg år, så jag kunde inte basta in hans födelsedag. Och då kommer vi till en ännu tråkigare sak, att hunden Roxy ska få en ny ägare på lördag. Det tycker jag inte är kul, för jag gillar hunden Roxy, specciellt när den hoppar stutsmatta. Tråkigt men sant. Tråkigt men sant. Tråkigt men sant. Tråkigt men sant. Tråkigt att detta långa inlägg till sist drar sin sista andesuck, och ner i avgrunden det faller, kommer aldrig tillbaks, kommer aldrig igen, och kom ihåg;

Du är aldrig bättre än ditt sista blogginlägg.


Fears: Claustrofobia - Eternity

Efter min träning, som min gamle lumparpolare Egge och hans slav Jonte beskådade, gick jag med min bror till mitt första onsdagscafé på Pipeline. Jag kan inte namnet på bandet som spelade, men de var bra. De spelade endast Instrumental musik, och för er som är dumma i hjärnan betyder det att ingen sång sångades. De spelade något som jag tror jag vill kalla progressiv rock, ganska likt Built  to Spill, fast utan sång då, hönshjärnor! Ni som läser min blogg vet kanske att jag gillar Built to Spill väldans mycket, så detta band utan namn föll mig i smaken med.

Efter det tog jag och Petter bussen in till Willys Ortviken, där en ny butikschef skulle presentera sig. Det gjorde han och han verkade väldigt entusiastisk. Jag tror inte jag är så entusiastisk. Jag fick ett anställningsbevis i alla fall. Och det kan vara bra att ha när man vill börja jobba på ICA Maxi i Birsta, som är min högsta dröm. Detta gör Egge, som nu jobbar där till min största idol. Han är i alla fall veckans största idol. Jag åkte hem från mötet med Wassmans och nu ska jag snatta snuss. Det bästa av allt är ändå att vi börjar kl 1 imorgon. Cheers!

image182


Julkorv

Min skoldag slutade glatt vid kl 1 och jag tog hem bussen i hemmet och hemkommen som jag blev la jag mig i soffan. Jag läste några kapitel på vår engelska bok, Holes, som jag måste läsa 18 kapitel i tills fredag. Jag hann inte många kapitel innan jag somnade så jävla skönt i min soffa. Jag drömde en hel drös med riktigt verkliga och skruvade drömmar. Vad de handlar om årkar jag inte berätta, och jag tvivlar på att intresse finns i denna bloggkrets. Sedan vaknade jag och mamma bjöd på potatismos och julkorv. Nu ska jag iväg på träning som börjar kl 6. Kl 6 är en ganska konstig tid att träna, specciellt när vi vanligtvis slutar skolan kl 4. Men som ni redan vet slutade vi inte kl 4 idag, utan kl 1. Därför blev jag extra glad över att Gunilla med de ofantligt stora läpparna fallit i sjukdom. En annan kroppsdel som är opropotionerliga i förhållande till resten av kroppen, är Inspector Gadgets händer. Han är en ganska liten figur vanligtvis, men hans händer är större än dom borde. Lite hemskt och lite kul. Nu ska jag fara iväg. Ha en bra dag och hoppa inte upp på höga hästar.

Roel The Duch sanna ansikte har för övrigt luskats fram av min kollega Daniel. Gå in på hans blogg för vidare info.

image181

Dagens Gästbloggare Johan Riise

Sammanfattning av kvällen:

Goda popcorn, bra dricka, bra travbil, och gott sällskap.

Minus med kvällen:

Hv71 Sämst, Wiqtor en dålig tippare.

Wiqtors Tipsrad:

HV 2
Frölunda 3

Linköping 2, 5
Timrå 2,4

Södertälje 2
Mora 2,4

Nu ska vi följa travet, Ha en trevlig afton.

Signerat Riise

Stig H Johansson i egen hög person.
image180


Hahahaa

Sitter återigen som kvällen innan denna kväll hos Alexander och bloggar. Inte för att det är nått fel på min dator hemma men det funkar bra på andras små datorer. Dagen började kl 10.00 med att jag vaknade. Inga mardrömmar drömdes efter den hemska filmen jag såg igår. Fint. Åt en massa jävla mat, gurglade lite fil, hackade nåra löks och sen tog jag min nypumpade damcykel ner till Alex för att Lana lite TRACKMANIA. Det är kul, men jag kommer oftast 3a av mig Nils o Alex. Det är kul ändå. Sen åt jag god indisk gryta min mamma kokat ihop. Det var fint.

Plötsligt började jag höra ett näst intill ohörbart mummel om en kattunge. Efter ett tag steg mummlet till ett outhärdligt mummlande och skulle mummelgubben vart där kan jag lova er att han skulle mummlat. Jag lyckades tillslut urskilja ord och satte ihop dom till en mening. "Det skulle vara passande med en katt" sades det. Jag är allergisk mot katter, men jag gillar dom små lurvkatthårigabollarna ändå. Så far min tog med Nils och Hanna och åkte till Malin Nordin som verkar skänka bort små ungar. En gul spräcklig en. De säger att den ska heta Cous-Cous. På fredag hämtas den. Det blir kul det också, jag har aldrig ägt en katt. Jag ska lära den allt jag kan. Rulla runt och spring o hopp och uppochner. Nu är jag tjock i magen av skorpor och fundrar på att rulla hem och sussa gott resten av natten. Det är en dag i morgon också. Det är det alltid. Bara lite mer Trackmania. Det är ganska beroendeframkallande. Ibland känns det skönt att vara beroende av någonting, och hur det kan komma sig ska jag förklara i ett senare blogginlägg. Sov gott och låt inte alla tjivar komma in och bita av er hälsenorna. Ucha!

Det tråkigaste idag var att jag mot all förmodan förlorade mot Björn Forsgren och hans lag Dalen i Xperteleven. Förstår inte riktigt hur det kunde hända. Bra sa Hans och ramlade i ICA trappan.

"Have it your way - Have it SkorpWay!"


Rädd

Jag sitter nu hos Alexander och skriver kvällens blogginlägg. Jag Daniel, Nils Alex o Plännyy har just avslutat kvällens film och jag måste erkänna att jag är lite skräckslagen. 1408 hette den, med John Cusack och Samuel L Jackson i huvudrollerna. Ressigerad av Mikael Håfström efter en bok av Stephen King. Det var helt klart en av de bättre filmerna jag sett på mycket länge. Skräcken isade i min mage bokstavligt talat. I en scen kände jag hela magen vändas ut och in. Frivilliga kan säga till så kan ni se den på bio med mig;D Bara för att se er reaktion. Jaja det var en bra film hur som helst.

Dagen i övrigt började med att jag o Jonatan skulle basta och bada på Alnöbadet, men när jag gick dit meddelade dom att dom skulle stänga om 1 minut. Snopet. Sen gick vi till Nils och vidare till Alex där Riise och Alex satt och spelade bort pengar. Jag lärde mig en hel del om trav. Efter det köptes det pizza och det blev en hel del TrackMania spelande. Sen spelades det fotboll på Äppellunda leråker och det var kul, man såg inte bollen i mörkret. Sedan såg vi på ovan nämda film och nu är det dags att dra sig hemmåt till en varm säng och en kopp choklad. Tack för en fin lördag!

image178

Gipsmask i huvudet,

Jag sitter nu här på Skvaderns Gymasieskola. Denna skola verkar ha en skolradio som jag just har tunat in på. Den är helt sjuk. Just nu är det Barnradio. En berättelse om Bullen och hans nya väska. Sjukt.
Igår var jag på HK Vallen med sara. Jag tyckte det var snällt att följa med dit. Det var kallt och höstigt, men jag köpte kaffe så det hela ordnade sig. Sebbe och hans tjej som heter Josefine kom också. Heffners vann. Efter det ringde Daniel och ville bjuda mig på ett paket juice. Jag kunde inte motstå erbjudandet så vi traskade iväg till ICA med Nils i hasorna. Sen gick jag och Daniel och tröck på alla tangenter på vår nya orgel samtidigt. Det blev roligt efter ett tag. Tiden gick fort för vi hade så roligt, och jag blev tvungen att springa hem för att hinna med träningen som jag hade i Skönsberg. Vid denna tid var tiden kl kvart över 9. Så jag sprang hem och jag och Fader åkte in till Skönsberg. När jag skulle byta om upptäckte jag att jag glömt mina skor hemma, så jag fick låna Giovannis skor som var 5 storlekar för stora. Intressant tycker ni och läser vidare. Jag fick senare låna ett annat par skor som var en bättre storlek. Hemkommen kom jag kl 20 i 12 och somnade sent.

Nu ska våran klass se utställning på kulturmagasinet, så det är bara att pallra sig ner. So long suckers.

image177

Onsdag med stort O

Dagen har fortskridit som alla andra dagar i veckan vanligtvis gör. Jag vaknade trött och eländig i min 90 cm breda säng. Frukost och den dagliga tandborstcermonin icke att förglömma. Iväg till skolan för att ha Svenska och sedan sluta kl 11. Skälet att vi slutade kl 11 var att vårt EoS pass var flyttat till kvällen då vi skulle se en teater på Sundsvalls Teater. Jag gick på stan med folk och köpte faktiskt linsvätska. Sen åkte jag hem och somnade i några timmar. Sedan knackade det på dörren precis när jag sov som bäst. På andra sidan ytterdörrn stod Eskils pappa. Som alla Alnöbor vet vid det här laget är Eskils pappa polis, och jag började ana ugglor i mossen. Specciellt eftersom han var iklädd sin polisuniform och med batongen i höger hand, en pistol i sin vänstra. Jag drog slutsatsen att han var här för att haffa mig, sätta mig bakom lås och bom och svälta ut mig med vatten och bröd. Detta lät inte frestande för mig. Jag ville hellre sova så jag låtsades att jag inte var hemma. Eskils pappa polisen plingade och plingade på dörrplingan. När han plingat så hårt att hans fingernaglar börjat ömsa skinn gav han upp och tutade iväg med polisbilen - Jag hade klarat mig från polisväsendets grymma batonghänder åter igen. Glad över det kokade jag en kopp rykande varmt te, satte mig ner och började titta på detta youtubeklipp.




Mamma bjöd på indisk mat som var god, dock påstod hon att polarkakorna var naanbröd. Sedan bar det av med buss till staden och teatern. Man borde gå på teater lite oftare tänkte jag när jag satt mig ner och den glada teatergubben börjat underhålla mig. Det var roligt. Sedan åkte jag bussen hem och när hjulen rullade över Alnöbron rann en hemsk tanke genom min gråa hjärnmassa. Tanken att Alnöbron när som helst skulle rasa och hela vår buss flyga ner 40 meter i Alnösundets bråddjup. Det isade i min mage och jag kom också att tänka på att jag ofta drömmer om Alnöbron. Det brukar alltid vara något hål i den eller nått annat hemskt, och jag måste ta mig över den. Hemska drömmar i min hemska hjärna. Nu sitter jag här och är glad över att jag har sovmorgon till halv 11 imorgon. Det är faktiskt Torsdag i morgon och det är ganska konstigt, eftersom det var Måndag igår. Tiden går fort när man har roligt och man lever inte längre bara för att man äter vitaminer. Tack för visat intresse. På återseende.

image176

TKAKAk

Homegrown's alright with me
Homegrown's is the way it should be
Homegrown is a good thing
Plant that bell and let it ring


I min höstklädda nattsvarta höstträdgårds
 djuva dvala svala lukt
promenerar äppelskrutt
De skrattar och lever och har sig som bär
Skrutten lever som dom lär
Runt gården de skriker om kvällen på natten
De skingrar sig som cafebesökare runt caffe latten
Och än kan man se deras dystra min
Dra skog runt åkrar och antilopers svin
Ty fast än alla är glada
Finns ingen som bor i min tomtes lada

Hammond B-3 heter inte min orgel.

Hej. Idag regnade det när jag vaknade. Och jag drömde en dröm som gick ut på att det började brinna i min familjs förrådshus. När en vattenpump smält och vattnet forsat klart så invarderades våran tomt av apor. Små hemska apor. Det var nattens dröm. Förrförra nattens dröm gick ut på att en svart lurvig hund fick pungtering i sin lunga. Jag fick i uppdrag att fixa det. Hunden mådde dåligt och jag var rädd att den skulle dö. Så jag tog mig in till Intersport i stan och frågade där om dom hade någon cykeldäckslagning att ge mig. Kassören fixade fram nåra med Umbro märken på och han var snäll och hjälpte till med den svåra och hemska lungpunkteringen. Hur det slutade med hunden kommer jag inte ihåg.

Hur som sagt så regnade det när jag vaknade. Och Jenny ringde och frågade mig om jag ville få skjuss av hennes pappa som heter Billy. Petter och Ida fick också åka med. Sen så var det första lektion EoS där min bordsgrupp, inräknat mig, spelade upp en teater om strävan efter det onåbara. Teatern slutade med denna dikt.

Visst finns mål och mening i vår färd
men det är vägen som gör mödan värd

Efter det gick jag på stan med Alice och Kristine. Jag lämnade tillbaks microfonen som jag i ett tidigare inlägg förbarmat mig över. Musikbörsenmannen beställde en ny microfon till mig av samma slag. Jag får ett sms när den har kommit. Behändigt. Men jag vill ha den nu. Specciellt nu när jag och Daniel har köpt våran första El Orgel. Den ser ut så här. Ungefär. Fast min är dubbelt så cool och dubbelt så funky.

image175

Jag har aldrig haft en Elorgel förut och det ska bli kul att få se hur det artar sig med den. Den är funky sounding. Föressten är inte halva orgeln Daniels än. Han är så fattig så han måste göra upp avbetalningsscheman med mig. Orgeln körde vi hem från Myrorna i min pappas stora röda bil. Nu står den i Daniels friggebod. Kvällen har jag tillbringat framför TVn och jag är förkyld, det passar bra ihop. Jag har också hunnit med att hälsa på Hårdrockar Ica Kassören och handlad Port Salut på dennes affär. Dock inte i hans kassa. Tråkigt för han. Och tråkigt för er att mitt inlägg nu slutar och min dag är till ändo. Sängen är uppvärmd med min egen korvtermostat och det är dit jag vandrar när jag är trött i min kropp och själ. Ha en fin natt och dröm för all del inte om hundar med punkterade lungor.

Svartligng

image174


Fuck

Varför tillverkar man saker som inte fungerar? Varför har man fabriker som tillverkar saker som inte fungerar? Jag förstår inte. Jag blir arg. Jag och Daniel åkte in till stan. Jag köpte en microfon, och en helt ny gitarr. En ganska fin gitarr faktiskt. Jag gillar den. Den ser ut så här.
image173

Men microfonen gillar jag inte alls. Fan vad jag hatar den. Allt som heter "Plug in and play" eller dylikt FUNKAR ALDRIG OCH JAG BLIR SÅ JÄVAL FÖRBANNAD. APSJÄRT!!! O det visste man ju egentligen hela tiden. Digitala nya saker funkar ALDRIG som dom ska. ALDRIG. Man vet ju om det. Men man hoppas på det bästa. Och till slut accepterar man liksom att dom inte funkar. Det är bara så. Jag ska gå till musikbörsenmannen o skrika han i örat så han får tinitus och hans liv blir ett helvete i resten av sitt liv. Jag vet att det inte är hans fel, men jag behöver en syndabock. Fan! Digitala fanskap och datorer och annat skit måste vara det som jag blir arg oftast på. Jag hatar produkter som dom som gjort dom tror är så jävla bra och smart utvecklade, men när det kommer till kritan är dom för avancerade för att nån enda liten jävel ska förstå skiten. JAASJFAHAH(jsf 

Lördag måndag natt i helgens dystra mörka helgdagstrask

Hej glada bloggläsare, Hippocrater och världsvana trumpetare. Idag har jag vart ledig ifrån Skvaderns Gymnasieskola på grund av att min gamla farmor som snart fyller 90 år ska flytta! Hon heter Valdy och ska flytta några kvarter bort ifrån sin nuvarande/dåvarande lägenhet. Hon har bott i samma lägenhet i 40 år eller nått sånt, så jag förstår att hon är orolig. Det är nog en ganska stor grej att flytta när man är 90 år. 90 år är ganska gammalt. Nästan ett sekel. Om jag har räknat rätt och inte fått allt bakom huvudet i bakfoten så är det 20 sekel sen Jesus föddes ungefär. Det måste väl vara rätt? Och min farmor har snart levt ett helt sekel. Då har hon allstå levt en 20del av tiden som har vart sedan Jesus föddes. 1 av 20 är väl ganska mycket. Är det inte? Undra om jag får leva ett helt sekel. Det skulle vara kul.

Men hur som sagt tog jag ledigt ifrån skolan och åkte upp med min far Hans till Bjästa, som ligger en bit utanför Ö-vik. Vi bar lite soffor och sängar och bokhyllor och annat som behöver flyttas när man ska flytta. Sedan åkte jag hem med Kustbussen kl 14.00 och anlände på Navet kl 16.40. Resten är historia. Kom hem och blev bjuden på god mat helt utan kött. Vegetariskt alltså för er som har svårt att förstå. Det var gott och efter det gick jag ner till min gamle badmintonrival Daniel. Vi fick till en helt ny sång som jag tror kan bli Alnös största hit någonsin, detta beror till viss del på att Alnö aldrig haft någon riktig hit. "När Morgan pallade Äpplen hos Lindvalls" heter låten. Vi ska in till stan i morgon och köpa en microfon. Utan en microfon kan man inte spela in låtar. Och utan låtar blir det ingen Jul EP och utan Jul EP blir det ingen Jul. Sedan gick vi till Alexander och såg nyaste Beckfilmen. " Det Tysta Skriket" hette den. Jag förstår inte hur ett skrik kan vara tyst. Jag förstår inte heller hur benen på en människa kan vara längre än den totala längden på samma människa. Det är gåtor jag aldrig kommer få svar på. Nu ska jag till sängs lägga mig och invänta sömn att svepa över mina frusna fingertoppar och rosenröda benhinnor.  Lev väl.

Den här registreringsskylten påträffade jag halvägs upp mot Övik. Den bjuder jag på. Gratis. Synd bara att registreringskyltar bara har 3 bokstäver och inte 4...

image172

Ordinary People

Sitter här och lyssnar på första låten som släpps ifrån Neil Youngs nya skiva Chrome Dreams 2. Skriven '88. 18 minuter lång. Underbar låt. Har hört den förut på diverse liveupptagningar, men detta är studioversionen. Det bästa jag hört på länge. Ända sedan i morse då jag slog på "One in the same" med My Morning Jacket. Men detta slår den. Detta slår det mesta.

http://thesongdog.rusties.net/sounds/

Ta versionen längst ner om ni vill höra.

image171

Mamma, Ostarna rymmer!

En dröm jag drömde i veckan tror jag

Jag hade troligtvis varit utomlands en kort tid, eller bara på semester. Jag återvände i alla fall till Sundsvall och till en slags skolbyggnad liknande en blandning mellan Vibacke och Skvadern. Jag pratade med folk i korridorerna och skojjade runt. Efter ett tag märkte jag att de flesta nynnade på nån låt om en luftballong.

"Två vita liljor i vinterns mörka månad, det är ingenting gentemot ditt leende
Och senast jag satt här på din balkong var en fredag klockan 12.
Fåglarna kvittrade och solen sken, allt var glatt, sommarn kom!
Och du sa..
Du är min luftballong, ooh ooh ooh ooooh ooh
 Du är min luftballong, ooh ooh ooh ooooh ooh 
 Uti min balkong, ooh ooh ooh ooh oooh."

Tillslut gick alla i byggnaden runt och sjöng på denna låt. Det märkliga var att jag hade varit med att skriva denna låt. Det var ju "Luftballongslåten"!! Men den har ju knappt någon hört. Jag frågade hur det kunde komma sig att alla sjöng på den låten, och det verkade som om det hade blivit en stor hit med en grupp som hette Bagar Bennys Brända Bullar. Alla hyllade låten och sa att det var den bästa dom hört på år och dagar. Resten av drömmen gick ut på att jag  försökte övertyga folk att det var jag Daniel och Johan som skrivit låten och inte Bagar Bennys Brända Bullar. Alla skakade på huvudet och fortsatte sjungandet. Jag var förtvivlad och så slutade också min dröm.


I natt drömde jag att jag hade cancer. Jag fick dödsångest och blev inlagd på psyket. Sen väckte pappa mig och frågade om jag hade sovmorgon, för jag hade glömt att ställa knäckarklockan.

Nog om mina ointressanta drömmar.

image170

På Alnö finnes inga tjyvar.

Det hela började med att jag somnade framför TVn så här på Eftermiddagens sista timmar. Så kom min lilla syster Hanna hem och väckte mig. Hon sa bestämt att hon hade sett min cykel på ICAs cykelparkering för 5 minuter sen. Detta tyckte jag var märkligt eftersom jag var helt säker på att cykeln stått på min bakgård i mer än en vecka. Jag drog slutsatsen att min kära cykel var stulen. Jag tror min mamma blev arg när jag sa att den var stulen. Förra året tappade jag bort min brorsas röda tantcykel utanför pizzeria Palermo. Men det är en annan historia. Sömndrucken tog jag mig upp, åt middag och begav mig gåendes mot ICAs cykelparkering. Där stod ingen cykel. Jag gick ner mot Konsums parkering i hopp om att Hanna hade tagit fel på Alnös 2 enda mataffärer. Det hade hon inte. Så jag ringde Daniel och frågade om han hade cyklat runt på min cykel nyligen, jag brukar nämligen glömma den hemma hos han ibland. Men det hade han inte. Han sa att han skulle ta mopeden och komma upp och gå på cykeljakt med mig. Jag passerade Karl Axels kiosk och just då kom Alexander inkörandes på Karl Axels parkering. På Johans moped. Han hade inte heller sett min cykel. Men så kom Daniel och vi kom fram till att cykeln kanske står på i Nils residens Lindvalls Plantskola. Han åkte och kollade och när han kom tillbaks sa han att jag var en Fummeljöns och att cykeln stod bakom Nils hus. Cykeln var ju inte alls stulen. Jag hade ju glömt den hos Nils. Nils hade åkt och köpt havreskorpor på ICA med den. Så jag cyklade hem den. Lite tråkigt var det ju att jag inte fick ta den som stulit cykeln på bar gärning och säga åt den på skarpen och kanske slå gärningsmannen lite med en hösax. Det fick jag inte. Alltså finns det inga tjyvar på Alnö. Inga cykeltjyvar i alla fall. Kanske nån bankrånare. Men ingen cykeltjyv. Min cykel är fin fast den inte är stulen.

image169

Most Likely You Go Your Way (And I?ll Go Mine) EN remix


Varför ligger det papper på golvet?

Kom att tänka på gitarren som jag hittade i en fin antik/secondhand eller vad det nu heter gammalt galet strunt som ingen vill ha-affär. En fin gitarr. En Levin Gitarr. En svensk gitarr. Den var nog från 40 eller 50 talet. Jag tyckte den var fin och den hade ett ljud som jag gillade. Jag hittade en låt direkt ur den. Det första jag spelade. Jag skulle kunna dra ur många låtar ur den. Men sånt förstår bara 10% av läsarna på denna bloggen. Tyvärr hittade jag den í Strömstad, dagen före vi skulle åka hem. Den fick inte plats i bilen. Jag tycker den borde ha fått det. Men det gjorde den inte.

Nu tittar jag på Simpsons medan jag bloggar bloggar. Idag har vart en fin Mån Dag. Den började med EoS med Gunilla. Hon har stora läppar, och jag hoppas att hon inte läser min blogg, för då skulle hon kanske ta illa upp. Fast det är väl inget fel i att ha stora läppar egentligen. Fast dom hypnotiserar mig dom där läpparna på ett sätt. Dom är stå stora. Vi var 4 st som gjorde en teaterpjäs kring ordet "Frånvarande". Det var kul. Att vara frånvarande. Sen hade vi den härliga 3 eller 4 timmarslunchen! Jag och Alice gick ner mot staden och där förtärde vi en god baguette på stadens baguetteria. Dom är så trevliga där inne. Och dom har god kall Champis på burk. Dom kan gärna få 50 kr av mig i utbyte av en baguette. Bara för att dom är så trevliga. Sen mötte vi upp med Daniel och vi bestämde i all hast att vi skulle klippa oss. Vi gjorde det på City drop in, och jag fick nästan tjejen som tappar saxar på golvet. Men hon tog en jättelång rökpaus så jag slapp henne. Jag fick den coole killen. Han grejjade med mina polisonger också. Tack coole killen! Sedan åts det glass på Mcdonalds. Sen tog jag och Alice bussen till Balders där vi hade idrott. Vi spelade tennis. Alice fick inte över bollen så ofta, men hon blev bättre och bättre tror jag. Sen fick jag skjuss hem av pappa. Vi stannade på Alnö Optik och frågade om dom hade Linsvätska. Nää det har vi inte tyvärr så mycket, men Apoteket har, sa dom. Vadå? En optikeraffär som inte har Linsvätska? Vad är det?? Patrask. Sen så har jag ätit hemmalagad Pizza och lyssnat på Neil Youngs framträdande på Farm Aid igår. Otroligt att jag kan höra vad Neil Young gjorde igår, idag. Han sjung såhär.
Igår.

Beautiful bluebird
See how she flies
Looks like she's
always goin' home
If heaven had a window
Where the sun
came shinin' through
Like a beautiful bluebird
I'd come flyin' back to you

Detta blev ett ganska långt inlägg. Men ska jag be om ursäkt för det? Nej det ska jag inte. Det är er fria vilja att läsa min blogg. Och jag har all rätt i världen att skriva hur otroligt dåliga och ointressanta och illaluktande inlägg jag vill. Det gillar jag. Att ingen kan komma här och säga vad jag ska skriva. Kiwifrukter till alla!

image168


Fortfarande Neil Youngs bästa skiva - On the Beach

The world is turnin',
I hope it don't turn away,
The world is turnin',
I hope it don't turn away.
All my pictures are fallin'
from the wall where
I placed them yesterday.
The world is turnin',
I hope it don't turn away.

Though my problems
are meaningless,
that don't make them
go away.

Now I'm livin'
out here on the beach,
but those seagulls are
still out of reach.

Get out of town,
think I'll get out of town,
Get out of town,
think I'll get out of town.
I head for the sticks
with my bus and friends,
I follow the road,
though I don't know
where it ends.
Get out of town, get out of town,
think I'll get out of town.

'Cause the world is turnin',
I don't want to
see it turn away.

image167

Hihaahi

image166

Olof Segermark

Tiden har utvisat att jag är Alnös bästa bloggare. Alla andra som bor på denna ön verkar mer eller mindre har lagt ner bloggandet. Hipp Hipp Hurra för mig! Jag firar med kaffe och kanelskorpa. Söndag är söndagarnas dag och alla vet att när osten är slut börjar katten jama.

Go To Bed, Head

Sitter nu och funderar varför dom har så små omklädningsrum i Sporthallen. Kommer ingen vart.

Idag har jag spelat 3 matcher. Jag vet att detta är totalt ointressant för de flesta. Men en viss person vill att jag skriver om vad jag gör på dagarna, och mindre "nonsens".

nu började det pipa i mina öron.

Som sagt, jag har spelat 3 matcher idag.

10.00. Ankarsvik - Hudik - Förlust
18.00. Ankarsvik - SundsvallCity - Förlust
21.00. Ankarsvik - Timrå - VINST.

Japp Japp. Eftersom vi vann en match igår också så slutade vi på en helt okej placering, 5a i hela cupen.
Kom nyss hem från den senaste matchen - VINST - Och känner mig glad till mods. En riktigt rolig match att spela.
Nu är det bara att sova och vila sönder i morgon. Skönt!
Bla bla bla bla. Hej då

Hann se filmen Sience of Sleep idag också. Jag har upptäkt att många filmer faktiskt finns hela på
www.video.google.com dålig bildkvalité dock. Men filmen var jättebra. Handlar om en kille som inte kan skilja sina drömmar från verkligheten riktigt. Kul var den tillockmed! Här är en bild från filmen. God natt!


image165

Dont play cards with satan - he'll give you an awful hand

Har vart en tung och jobbig dag i mitt huvud. Beror delvis på att jag hade träning till 11 i går natt och kom hem 12, somnade 1. Tungt. Och sen skolan på det. Lång jävla skoldag. Trött  i hjärnan. Sedan springa till bussen och hem och äta, sedan in till Skönsbergs sporthall kl 5 för att spela första matchen i City Cup mot Timber. Det var faktiskt otroligt kul att spela match. Vi vann med 6-3 också. Sen har jag match igen kl 10 i morrn bitti så jag måste gå och lägga mig snart så jag inte dör av sömnbrist. Men först ska jag se på Musikbyrån Da Capo om Thåström. Blir bra det. God natt Alnö.

http://www.youtube.com/watch?v=F3pQZ5Y6pzU

"Loosin' boys everyday 'cos we never had a plan"

Neil Young, Bruce Springsteen, Nils Lofgren, REMs sångare Michael Sripe och John Fogerty (som jag personligen sett live). Allihop på samma scen. Underbart!

Läste ett roligt citat i tidningen imorse också. Av en skinhead som blivit intervjuad av TV;

"Jag skulle vilja flytta till ett land som inte tar emot invandrare."

Tack du osmarte skinnskalle, för att du fick mig att skratta så gott över din dumhet.

image164

Pressmedellande från Bunkern

                                                                                                                          Alnö den 6e September 2007.

Rykten om 2007 års Jul EP har börjat cirkulera runt Alnös skogsvägar och hästhagar. Överallt hörs tisseltasslet och visknigarna. Tomtarna kryper fram som små möss ur marken och tjattrar dom också. "Jul EP!" "Jul EP!" är de slagord som ständigt dånar. Vi här på Bunkern kan som första seriösa tidsskrift presentera en hel låtlista över årets Jul EP.

"Vi är väldigt nöjda med låtarna vi lyckats skrapa ihop i år, årets EP ser ut att kunna bli en riktig "moneymaker". -  Säger Daniel Johansson.

"Detta år har vi koncentrerat oss mindre på tomtar, och mer på livets stora frågor, såsom äppelmos och cykelnät." Menar The Jul EP Bands andra hälft Wiqtor Ådahl.

Här på bunkern fick fjolårets jul EP "Jul EP 2006" tre fransoser av 5 möjliga. Året före det kom debuten "Jul EP 2005" som slog ner som ett bomnedslag bland Sveriges kritikerkår. Aldrig förr hade någon hört så djärva exprimentala låtar och sånna snyggt sammanvävda melodier. "Jul EP 2005" fick full pott av bunkerns recensent.

Årets Jul EP kommer släppas lagom till Lucia. Inget datum är satt ännu, men eftersom Lucia vanligen infaller den 13e December ligger troligen skivsläppsdatumet nånstans där.

Nedan presenterar vi stolt, som enda tidsskrift låtlistan för "Jul EP 2007"

1. Brittas Vals
2. Lonley Man
3. Assars Promenad
4. Selångersån
5. Gubbens Vals
6. Gamle Spjuver
7. Alnös största Cykelnät
8. Greger fast i Semmelmaskinen
9. In Love With a Feeling
10. Roel (En man från ett annat land)
11. Hamburger Song
12. Oh baby Joan Joan
13. Right Now, Forever.
14. Tomte utan lykta revival ( Lonley man verson 2)

Till detta kommer 4 bonuslåtar, varav 2 inspelade live i Uslands Gympasal dagarna före nyår 2006. En säker källa bekräftar att en ovanlig studioversion av bandets första hit "Luftballongslåten" med Johan Wåhlberg på cittra finns med. Låtarna får man tillgång till om man lägger skivan uppochner i en skivspelare och trycker in kombinationen "play - stop - pause"
samtidigt.

Vi ser fram emot en snöig och mysig vinter, med Jul EP 2007 i högsta stereon och med en varm kopp rörd i handen.

image162

Ja i din mun.

Ja, det var en kulen höstnatt och alla i staden hade gått och lagt sig. Regnet smattrade mot stadshusens fönster och höstlöven låg klistrade mot marken. Just denna natt, och absolut ingen annan natt, gjorde Tor ett undantag. Vanligvis brukar han inte göra Undantag. Men han tyckte att inatt var den rätta natten för ett Undantag. När han var säker på att alla stadens invånare fallt i sömn snörde han på sig sina svarta läderkängor och sin långa svarta rock. Han stannade ett tag vid hatthyllan och funderade på vilken hatt som skulle passa för detta Undantag. Hans val föll på ett italienskt handgjort plommonstop. Ut drog han nu i nattens täta dimma och tjocka mörker. Vandrandes mellan stadens trånga kvarter och gråa betongväggar. Undantaget han skulle göra var svårt att ro iland med, och han var medveten om att han kanske inte skulle komma ut ur det med livet i behåll. Tor tyckte det var konstigt att författaren till denna berättelse stavade "undantag" med stort "U" mitt i en mening. Har han inte svenska som modersmål måntro? Men Tor hann inte fundera på det mycket längre till, för han snubblade till på vad som till synes var en Edamerost. En helt vanlig Edamerost. Med stort "E". Tor skrapade upp sitt högra knä i fallet. Han blev förtvivlad över ostens gula färg och märkliga konsistens. Han funderade länge på vad han skulle göra med denna Edamerost han hittat här på den trånga svarta vägen. Slutsatsen han drog var att aldrig gå upp mitt i natten när alla andra sover, göra Undantag, och ströva omkring mållöst utan mål på stadens trånga svarta gator. Man vet ju aldrig när man snubblar på en Edamerost med stort "E" mitt i meningen.

Robert Johnson

Mycket lite är säkert känt om Johnson. Man vet att han spelade in 29 stycken låtar vid fem olika tillfällen under 1936 och 1937. Utöver detta finns många myter och spekulationer om hans liv. En av de mest kända myterna om Robert Johnson är att han ska ha sålt sin själ till djävulen för att kunna bli en skicklig gitarrist. Denna händelse påstås ha inträffat i korsningen mellan de amerikanska landsvägarna 61 och 49.

When the train rolled up to the station
I looked her in the eye
When the train rolled up to the station
and I looked her in the eye
Well, I was lonesome, I felt so lonesome
and I could not help but cry
All my love's in vain

Detta är ett kort av de 2 enda som existerar på Robert Johnson.

image160


Hej alla glada monsterdiggare

Nu väntar min säng och en sömnig natt med förhoppningsvis roliga drömmar som jag kan skratta åt när jag vaknar. Det var längesen jag drömde en mardröm och det är jag tacksam över. Det är faktiskt inge kul att drömma mardrömmar. Eller jo jag drömde hemska saker faktiskt efter jag sett Final Destiny 3 hos Alex. Jag fick ta hand om huuden som var av och sådant dumt. Inte kul alls.

Denna dag  var den första "riktiga" skoldagen och första passet hade vi EoS eom betyder Estetisk verksamhet med Gunilla. Hon är en tant som går barfota och lyssnar på Bob Dylan. Det gör jag med. Inte lika mycket barfota dock.. Sen hade vi 3 timmars lunch och jag fikade med ett knippe tjejjer i min klass på typ stans dyraste café. Sen gick vi till Spothallsbadet för att där ha simmingslektion, när det var klart bastade vi länge och skönt var det och sen hem o äta, åka på SPELARMÖTE, WOOoowow! Och sedan hem och dricka te och sova. En bra dag som jag ger 60 ostbågar av 100 möjliga.

Jag lägger ut min konst till allmän beskådan. Gillar ni den inte. Eat my socks!

image159


Mat!

Äta bör man annars dör man,
äta bör man annars dör man
Äta mycket mat
Tömma alla fat
Äta bör man annars dör man
äta bör man annars dör man
Äta gör man ändå dör man!



Regn utomhus i regnet.

Idag är det Söndag, och Söndag är sista dagen på helgen! Sista dagen på veckan dessutom! Jag har idag inte hunnit med så mycket mer än att träna med laget på Jocks. Jag har sett sista avsnittet av Leende Guldbruna Ögon med min lilla brosa Nils också. Nu ska jag bara sätta mig vid TVn. Och nu har jag världens sug efter en stor chipspåse. Chips mammammama! Imorrn ska vi bada på sporthallsbadet med klassen. Jävla dum klass som inte har nåra trummisar eller basister förresten. Går ju inte o jamma med en massa sångtjejer preics. Lyssnar nu på The White Stripes. Skönt! Förut kom det meddelande att 2 sms väntade på mig, men det var fullt. Så jag tog bort alla sms jag hade på mobilen, men dom 2 försvunna smsen kommer ju aldrig! Var snäll nu! Särskilt när Abraham Lincoln pryder min bakgrund här på bloggen! Varför vet jag inte. Men han får gärna göra ett gästspel här.


image158


Herman Lind

Hej tråksjärtar. Jag har bastat idag och i bastun på agrigatet hade nån kletat choklad. Så hela bastun luktade Marabou Helnöt. Jag skrattade högt och alla applåderarde. I badet låg Marie, som är alnöbadets badtant. Hon låg där med blå baddräkt och badglasögon och flöt. Alla små barn får klänga på Marie. Hon hatar sitt jobb, men får bra betalt. Den stora gummi badön var också uppe, och jag Nils Jonta och Daniel hoppade på den. Just när vi hade som roligast kom badvaktstanten och skrek; - Det finns andra i bassängen än ni också! Man får visst inte hoppa på badön och ha roligt när man är gammal. Jag fick lust att kasta fänkål på badtanten Marie.

image156


Egge drömmer hemska drömmar

Det var sent på natten och Egge hade just vaknat ur sin svettiga feberaktiga tisdags-mardröm. Han drömde om en jättelik björn som kunde prata. Björnen stod och rotade i Egges brevlåda. Egge och björnen hade förhandlat länge om posten. Det hela slutade med att Björnen byggt ett korthus av alla brev och räkningar och Egge blev arg. Men ur denna hemska dröm vaknade allstå Egge och skrattade ett tag över drömmen. Egge tyckte den var overklig. Han hade ju inte ens en brevlåda!! Egge klev upp ur sängen och just som han skulle micra sin nattvälling kom en stor skalbagge in genom hålet i köksväggen. En riktigt stor skalbagge allstå. Som en bebis. En stor bebis. Det som förvånade Egge var att han hade ett hål i köksväggen. Skalbaggen var han van vid. Egge kikade in genom hålet och såg ett svagt ljussken långt där inne. Tur för Egge var att hålet var exakt lika stort som han själv var. Så in kröp han och skalbaggen applåderade. Det var svart och hålet luktade unket. Egge kröp längre och längre in tills han kom till en vägg. Där tog tunneln slut. Egge vände om och kröp ut ur hålet igen. Skalbaggen hade slutat applådera. Egge gick tillbaks till sin säng och drog täcket över huvudet och John Blund kom och kastade sand i hans ögon så att han somnade gott och aldrig mer behövde drömma mardrömmar och korthusläggande Björnar eller om brevlådor som inte fanns.


image155