Intorkade Dadel

Dagen har varit givande, och än är den inte slut. Just nu sitter jag hos skaparen av Nolstro Bloggen och skriver inlägg. Där hemma fungerar knappt internet så det blev ett jävla liv när skalman började bita på kontakterna...

Dagen började med att jag åkte in till Sundsvall Stad med Daniel och där inhandlade jag en väst som jag numera kommer bära. Till mitt stora förtret köpte Daniel en låda Dadlar. Uppmärksamma "låda" Dadlar. Dom kommer faktiskt i Lådor. Senare kom Nils och Alex in och Nils blev så uppspelt att han ville jocksa inne på subways golv. Vi andra tog tag i honom och tröck han mot väggen. Jag och Daniel såg också mördaren som var med i filmen vi såg i gårdagen. Han stirrade på mig när jag försökte knäppa kort på honom. Han finns att beskåda på http://dany.blogg.se  senaste inlägg. Roligt var också när SJÖGATANLIVSKILLEN sa Hedååå, Hedåååå, Heddååå, hela 3 ggr till mig! Jag höll på o dö av skratt.

Igår spelade jag bort 100 kr på jävals skit poker. Går alltid åt helvete nuförtiden. Tur att inte Jonte var här o blandade fel iaf. ; D

Jag kom nyss hem från träning i Bosvedjan där jag fick spela med boll och klubba faktiskt. Självklart ägde mitt lag ut hela jävla Ankarsvik och det var givande.

Givande är också att jag sitter hos Nils och nu ska vi se film, och jag har lämnat tillbaks Shakey - The Neil Young Biography till BRITTA som jag lånade utan att fråga henne. Jag skäms lite, och förhoppningsvis är hon inte en av mina bloggläsare. Kul att du årkar läsa så här långa inlägg!  Ha det bra och snåla inte med Dadlarna!

image115

Slowpoke

-Har du tittat i Skorphyllan??

Sjögatanlivs-mannen svarade på min skorp-fråga.
Jag hade naturligtvis inte tittat efter i Skorphyllan. Jag visste ärligt talat inte ens att det fanns en skorphylla.

Kardemumma Skorpor.
Fiberrika Nyponsopps-Skorpor.
Skorpor.
Franska Skorpor
Vete-Socker-Skorpor.
Goda-att-ha-i-maten-Skorpor.

Mitt sinne klarade inte av de många Skorp-alternativen. Jag kom därifrån med en låda Dadlar istället.



Mitt i denna masshysteri vad gäller bloggar, (ja det verkar som om alla tror att dom på allvar kan ge sig in i kampen mot mig) måste jag säga att min blogg har vart med från början. Och jag vill tacka ni läsare som följt mig denna tid, utan er vore detta omöjligt! Det har varit en lång och mödosam väg och vi har slitit tillsammans, vi har stått öga mot öga mot en vildbest, en vildbest redo att slita våra ögon ur. Men vi har besegrat alla motgångar, och vi har växt, tilsammans, var och en. Vi står här och nu idag, stolta. Stolta över våran kämpavilja, stolta över vår förmåga att välja rätt vägar i livet. Jag är så stolt över er, mina små vinbladsplockare!

Keep on keepin' on!!


http://Dany.blogg.se

Jag kommer att lägga ner min blogg idag, hörsamma mina ord DETTA ÄR MITT SISTA inlägg! Daniel är en bättre bloggare och han förtjänar att överta mina trogna läsare så varsegod BESÖK http://dany.blogg.se

Titta jag ser ut som Lars Winnerbäck!!!!

image112

Öresund och tillbaks!

Dagens film.

http://www.youtube.com/watch?v=zi1VcFlKjtA

image111

Sördag

Igår spelades det poker, och till min stora besvikelse fungerade inte min ökända "all-in-in-the-dark" manöver. Sedan gick vi till äppellunda och efter ett tag kom övriga pokerspelare och till min stora förvåning meddelade dom att Jonte hade vunnit. Hur kunde det hända? Jag och Anton spelade också in en historisk dokumentär om hur Lindvalls simmade över till den nya vulkan ön Alnö. Med Potatisknölar och sädesfrön i packningen, som senare banade väg för den framgångsrika Plantskola som nu bedrivs.

Ikväll ser jag Simpsons The Movie i bion.

Ha en bra dag!

image110

Petronella Isabella


The Departed

Efter fotbollsmatchen varvade jag, Nils o Alex ner med en film kl 1. The Departed hette filmen och jag tyckte den var klart sevärd. Mycket bra film, helt omöjlig att förutse handlingen i! Sen är ju Jack Nicholson med, vilken skådespelare!



En "dag" bland alla andra "dagar".

God Kväll Kära Bloggläsare!!

Nu har jag semester och känner mig glad för det. Nyss hemkommen till Nils efter en rafflande Fotbollsmatch på Äppellunda Gräsplan. Min käre vän och medspelare Johan Riise har gjort sig mödan att referera matchen, minut för minut!

Signerat Riise

4 Min.1-0 Riise Väggspelar med Wiqtor och Sätter den lätt i borte .
6 Min. 2-0 Riise Halv Volly skott i ryggen på John som styr in den ! ( Johns Mål ? Självmål ? Han får en assist iaf . )
8 Min. 3-0 Neider Hårt från Destans !
13 Min. Björne får bollen i skallen 3-1
17 Min. Kricka TRYCKER in Frisparken 4-1
28 Min. Björne fumlar in sin andra för kvällen 4-2
34 Min. Magiska Minuten ! Wiqtor snurrar upp Egge och John på läktarn Väggspelet med Riise , Wiqtor passar tillbaka Riise som kommer mot Team Jontes försvar beståendes av Björn av Luthis ( Inte mkt till försvar men men ) han kör överstagarn sedan är de Endast Jonte kvar i mål som också åker på tunneln och bollen rullar in retsamt långsamt ! Tv4 ? Årets Mål ? Sommarens Mål ? 5-2
39 Min. Fina Komenationer i Team Riise , Lakpaten Själv återingen Sist på bollen 6-2
40 Min. Jonte börjar sura till .
53 Min Jonte börjar bli lite rund om fötterna och går på Team Riise Snygga finter för att dom återigen senare ska kunna rulla in bollen 7-2
59 Min. Riise fri, Gör inga misstag 8-2
72 Min. Rätt avaktande spel , Lite Hawaii , Inget precis skön spel Men Team Riise kontrollerar matchen för att senare igen kunna rulla in bollen 9-2
76 Min. Team Riise drar ner Tempot och låter Björne får göra sitt 3 Mål för kvällen 9-3
83 Min. Hallgren , Egge , Björne går till attack och rullar in 9-4
85 Min. John Niskanen för fart på bena och gör ett läckert solo 9-5 Rätt snyggt, För att spela i Team Jonte . Dock svagt Ingripande av Målvakten Nils .
90 Min. Nils slår långt på kricka som skickar in bollen till Wiqtor som avgör matchen ! 10-5 Och Saken är Biff !
Till o med Team Jontes Lagkapten Själv erkänner att Team Riise var en klass bättre idag. ( Igentligen 2 iaf ) Sedan erkänner han till och med Matchens Lirare själv : Riise med sin 7mål , Går inte att förneka Helt enkelt säger han .
Detta var en Lag seger Team Riise Åter ingen högst upp på toppen !
1-1 i Matcher . Team Jonte har nog Vunnit för sista gången .




Dagens film:

Tomte utan Lykta, sold in over 2 exemplar from the long-awaited Jul EP 2006.
Julen 2006:s enda hit.
http://www.youtube.com/watch?v=qv81OCTkPGY


Detta är den enda bloggen där JON hängs ut offentligt. Jag vet att du inte tar illa upp John.

image97

DAGENS CITAT: JONATAN ÅLIN

- Släda konstgräs?? Vadå?? Vad är konstgräs??

Sibyllaah

Jag jobbar 1 dag till på Willys! Det firar jag genom att äta Lunch på SIBYLLA! OMG! I övrigt gör jag nu inte mycket på dagarna, packar upp varor, kommer hem, tittar på tv, lyssnar mycket på The Flaming Lips de senaste dagarna, går till sängs. Jag är pigg. Och jag mår bra. Väldigt bra faktiskt. Man har mycket tid att tänka när man ska packa upp en pall med 200 kartonger inlagda päron! Gneta på!



Ya Ya Ya Ya Ya Ya Ya-Flickornas vidunderliga hemlighet

Do you realize
That everyone you know
Someday will die?






Idag har jag jobbat, skurat golv, ätit pankaka, sett Daniel ramla i ICA trappan, sett Egge kikat fram i bussen, haft ont i mitt smalben efter jag sparkat på Jontes smalben när vi lirade fotboll senast, druckit en Coco Latte, sett sara åka på en moppe o grejja med uttagsautomaten ett tag o sedan med lovorden att komma tillbaks aldrig gjorde det, jag har sett morden i midsomer med min far Hans, Hans har spikat upp plank mitt på Äppellundas fotbollsplan, detta störde Egge eftersom hans största intresse efter Lazerhallen är Fotboll, Egge yttrade sitt missnöja över dessa bollplank på ett högst okänsligt sätt. Jag har också fått tillfrågan om jag velat åka svarttaxi. Och det är sant. Den riktiga Gubben Noak har frågat mig om surströmming och jag har visslat på "Speakin' Out" Med Shakey hela dagen. Den går såhär.


"I went to the movie
the other night,
The plot was groovy,
it was out of sight.
I sat with my popcorn,
out lookin' for good times
Lost in the cartoon,
I grabbed the lifeline.

I've been a searcher,
I've been a fool,
But I've been a long time
comin' to you.
I'm hopin' for your love
to carry me through
You're holdin' my baby,
and I'm holdin' you,
And it's all right.
"



Mån Dag

Yoshimi Battles The Pink Robots!
There's Nothing Wrong With Love
Keep It Like A Secret!
The What of Whom!
Rubber Factory!
Down in Albion!
Before the Flood?
I'm wide awake, It's Morning.
A Hard Day's Work??
Yankee Hotel Foxtrot!!
Neon Bible.
Blue.
Jacksonville City Nights.



Gam Manusskriptus

Den sanna historien om Riddar Pierre´ och hans vapendragare Glas-Egon i kampen mot den hänsynslöse Jarlen

 

 

Riddar Pierre´ visar sina färdigheter i Ulvskogen, tätt åtföljd av sin evige vapendragare Glas - Egon. Barmhärtige Pierre lär Glas-Egon hur man hanskas med svärd och pil och båge, han lär också ut den ädla konsten att fäkas. Efter en tids intensiv fäktning beslutar Riddar Pierre att det räcker för idag och de två kompanjonerna sätter sig ner och tar en kopp fika. Riddar Pierre tar fram fikat han har bärt med sig i sin kappsäck.

 

Riddar Pierre och Glas Egon börjar samtala;

- Har du hört om den nya skattehöjningen!? frågar Riddar Pierre

- Skojare där, om jarlen ens skulle våga nämna ordet skattehöjning offentligt skulle hans huvud kapas och hans residens jämnas med marken. Det är så det fungerar. Folket kommer att göra uppror! säger Glas Egon eftertänksamt.

- Nej det är sant det jag säger, Jarlen höjer skatten, jag har hört det själv med egna ögon av Harald Enöga. Hahaha, som om inte Jarlen har tillräkligt med guld! Ha! Pöh! Fy och Tve!

 

Samtidigt

 

Jarlen sitter i sin residens och smuttar på ett glas vin och skrattar hånfullt åt de fattiga medborgarna.

- Snart kommer vintern, och smart som jag är höjer jag skatten nu. Ha! Folket har knappt råd med mat för dagen. Inte orkar dom göra uppror i den här kylan!

 

Samtidigt igen

 

-Jarlens förtryck måste få ett slut. Jag kommer samla ihop en grupp modiga upprorsmakare och vi kommer se till att få ett slut på detta helvete. Vi kommer smyga in i Jarlens residens och ockupera den. Kräva hans avgång och sänka skatterna.

 

Riddar Pierre och hans ständige högra hand Glas- Egon packar ihop sitt pick och pack och ger sig iväg för att samla likasinnade i kampen mot den hänsynslöse Jarlen. Första anhalt är den närmsta byn, Lopero.

Hej alla glada medborgare

Ett pressmedelande.

Jag är glad över att ni alla läser min blogg. Men jag är inte nöjd. Jag tänker på hur Alex Schulman kan bli Sveriges mest läsa bloggmakare. Varför är inte jag det? Om jag nu har världens, iaf Sveriges bästa blogg. Folk vet inte vad dom vill läsa! Men om ni hjälper mig att sprida min blogg till alla hörn i detta avlånga land så skall jag lotta ut en hel chokladkaka till en lycklig läsare. Filen håller stilen, you know it - I show it!

Jag jobbar på I Willys pantmaskin hela veckan utom onsdag. Må gott och ha en bra fruktstund.

"Livet är som en smörgås, en del blir rostade"


David Brent!


EHE

Baby mellow my mind,
Make me feel like a schoolboy on good time,
Jugglin' nickels and dimes,
Satisfied with the fish on the line.

I've been down the road and I've come back
Lonesome whistle on the railroad track
Ain't got nothing on those feelings that I had.


En Hund

image86

Aldrig har väl Neil Young varit så fåordig

Trött efter dagens arbete kommer jag hem och slår på T-Bone på högsta volym. Jag dras med i Neil Youngs enerverande 10 minuters gitarrskrammel och galenskap. Neil var så snäll så han tryckte hela texten i texthäftet till skivan Re*act*or. Ganska kul.


Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone

Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Ain't got no T-Bone

Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone

Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone
T-Bone

Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone
No T-Bone

Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone

Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone

Ain't got no T-Bone

Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Ain't got no T-Bone

Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Got mashed potatoes
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone
Ain't got no T-Bone


Dagens förklaring

Till varför jag ibland inte lyssnar.

Jag är helt ointresserad.



Mr.Spock

Så sitter jag här med en kopp te och en bit vaniljkrans i handen. Min enda lediga dag på hela veckan, men ändå ringer dom från Willys och frågar om jag kan hoppa pga Mickes sjukdom. Nej tack sa jag. Nu blir det så att jag längtar till hösten. När jag dricker te kommer hösten. Men jag är nöjd med sommaren ändå. Man ska faktiskt inte längta till andra saker hela tiden. Gör man det finns risken att man glömmer bort hur bra man har det idag.

Jag har kollat på Emil i Lönneberga med Daniel idag. Hannes blev så uppspelt att han tog fram en megafon och började skrika.

Dagens förklaring kommer senare ikväll. För er som inte vet vad det är så kommer jag dagligen/när jag har lust att förklara någonting här i världen. Det kan va allt ifrån Skosnören till Mr.Spock. Ge förslag på kommentaren om ni vill ha något förklarat. Tack

image83

Svens Dystra Dag

Biljardbollen small med en hög smäll. Eller heter det "Biljardboll" - Heter det inte "Biljardkula"?

 

Biljardkulan small med en hög smäll. Smällen gjorde så att Sven automatiskt drog upp sina händer, tryckte hårt in sina taniga fingrar i öronen.


Allt detta för att skydda sin hörsel. Allt detta hade hänt automatiskt, blixtsnabbt, utan att Sven med avsikt beordrat sina fingrar upp i öronen.

Men hur långt Sven skulle komma att trycka sina fingrar i öronen så var det för sent. Smällen hade redan registerats av Svens trumhinna.

Ljudvågorna hade varit så starka från den svarta 8an-biljardkulan att Svens 59 åriga trumhinna spruckit.


Svens trångsynte fru Eva satt i soffan ca 6 meter ifrån biljardbordet. Sven har vart gift med Eva i 30 år. Han börjar tycka att Eva gnäller för mycket.Det har han egentligen alltid tyckt.

 

När Eva hörde den kraftiga smällen ifrån biljardkulan sprang hon fram till sin man Sven. Hon tryckte in hennes fingrar i Svens öron. Långt in. Sven skrek. När Eva efter några sekunder drog ut sina fingrar sprutade det blod ur Svens öron. Sven skrek ännu mer.

 

Evas väninna som också var på tillställingen blev chokad, men tog sitt förnuft till fånga och slog numret 112 på telefonen som stod på köksbordet.

 

Evas vänninna, som för övrigt heter Ann-Frid var i sitt livs chocktillstånd, så när repecionisten på Larmcentralen frågade vart hon ville bli kopplad svarade hon av misstag att hon ville bli kopplad till Polisen. Naturligtvis blev så också fallet.

- Jag vill polisanmäla min vänninna. Jag har känt henne i 8 år. Hon försökte döda sin man!

- På vilket sätt menar du? svarar det i andra änden.

- Hon tryckte upp sina fingrar långt i hennes mans öron. Nu ligger han och skriker och det sprutar blod ur öronen! Herregud! Kom hit!

- Vi kommer.

- Bra!! Snappa på!!

- Ja, vi kommer.

- Snabba på !!!

- Föressten, vart befinner ni er?

- NyslagetHögatan 81.

- Vi kommer.

 

Sven ligger medvetslös på golvet i sitt hus. Eva skriker. Sven har slutat skrika. Sven hör inte Evas skrik. Dels för att han är medvetslös, dels för att han har spräckt trumhinnan.

 

Eva sitter nu inlåst. Utredningar sker om hon skall sättas på psyket eller om hon skall låsas in. Ann-Frid hyllas som en rättvisans skipare.



Sven hör ingenting, dels för att han ligger i koma, dels för att han har spräckt trumhinnan.


image82

Good friends are hard to find


I wish you all the more success
More than I could ever have
I wish the most happiness
Good friends are hard to find
Good friends are hard to find

 And you know much more than I ever knew
Even though I pretended to

MS Röj

Saken är den att jag ska sova ensam i mitt hus. Det gör mig nästan rädd för mitt hus. Det är så stort. Det finns rum jag inte ens vet om. Igår kväll hittade jag ett. En dörr bakom massa bråte i en skrubb. Där satt Lars Leijonborg och sydde turkiska hattar. Han sade med sin träiga stämma:

- Du kanske undrar varför jag sitter här och syr turkiska hattar? Det är en lång historia, kom så ska jag berätta.

Han drog med mig ut till Alnös hamn. Vi klev ombord båten Primus.

- Detta är en fin båt, sa Leijonborg efter han kastat loss.

Ut for vi över Alnös stormiga vatten. Utför Alnösundets mynning och mot de okända djupa haven bortom horisonten.
Leijonborg och jag. Hans träiga stämma ekade i mitt huvud.

- Det är en fin båt, Primus. sa han.

Och det var det. En fin båt.
Lars Leijonborg och Jag.
Mot det okända

.image81

Jag är med i TV!

Jag är med i TV
Första inslaget, ca 1.30 minuter in


Wiqtor På TV

DaskMask

God kväll kära bloggläsare. Här sitter jag hos Alex och skriver blogg. Vi har sett en film vid namn THE PRESTIGE, och det var den bästa film jag sett på flera månader. En film man måste vara koncentrerad när man ser. En film man måste hänga med i. En film som alla ni slötittare inte kan slötitta på. En film för den lite intelektuellare. Ja, jag är en översittare, men kan inte stava

Nu tittar vi på Happy Gilmore men det laggar. Ny teknik laggar ofta. Allt blir krångligare och krångligare. Imorrn ska jag klippa mig. Håll till godo alla snabeltorskar, sillstrypare, pumpernicklar och hampaodlare.

Jag lever än och är i gott humör!

 


Daniel Johnston, Han kan inte sjunga men jag gillar det.


Oh I'll be true to you
Oh yeah, you know I will
And I'll be true to you forever or until
I go home

God it's great to be alive

Takes the skin right off my hide
To think I'll have to give it all up someday

Temporarily Blind

Idag lyssnar jag bara på Built to Spill och tar det lungt. Imorrn börjar jag jobba i Djupfrysen i Willys. Great.


The Bright Side of The Road

Humma hummma gumma. Jag sitter här nyvaken ifrån nattens sömn.

De senaste 3 dagarna har jag vandrat runt på gatufesten. Sett band som Salem al Fakir, The Ark, Europe, Melody Club, Eldkvarn och Sahara Hotnights. Ikväll är sista kvällen. Jag hoppas att det inte blir lika pissigt väder som gårdagens. Ha en bra kväll! pussahej

How can I get closer and be further away
When the truth
Proves it's beautiful to lie
None of this is real
Enough to take me from you

Hemma igen

Hej soliga Alnö. Jag är hemma igen.
Landade på Bänkåsvikens flygfält igår kväll runt 9 tiden. Duchade och åkte in till Gatufestens första dag.
Under min vistelse i stugan har jag upplevt ett par saker värda att minnas.

Jag har ätit Barkis
Jag har klivit på 2 sniglar, varav en barfota.
Jag har sett Fred Åkerströms dotter sjunga Freds, "Jag ger dig min Morgon" live med Backa-Hans.
Jag har sett ett rådjur, en hare, blev nästan biten av en förskräcklig orm, och har sett en massa Norrmän.
Hittat en fin gammal Levin-gitarr men den fick inte plats i bilen hem.

Jaja jag ska inte uppehålla er med tråkiga historier. Jag är hemma nu iaf och det känns bra.
Idag skall jag se mina vänner Daniel och Jenny när dom sprider lite Uncle Tupelo över Sundsvalls gator.

Hopp och lek!
Stick iveeg!