New York

Tänk att halva lovet gott och det är gott att vara tillbaks i BloggoSFÄREN!! Jag har spenderat de senaste dagarna med att jobba på Lindvalls Plantskola och lagt sten, plantat plant, skottat kärra och allt möjligt man kan tänkas göra på en Plantskola. Nu imorrgon har jag fått jobb på min mors skola. Kyrkskolan - Den kristnaste skolan på hela ön! Ni förstår inte, govänner vilken sekt det är jag pratar om. Får slaktas och grodor styckas i de dunkla källarvalven utan fönster. Småbarn blir kidnappade och stulna på godis som från små barn. Jag ska cykla upp dit och vikariera som parnpassare i ett par timmar. Kanske får de små en historia att tänka på.

Annars lyssnar jag nu på Stefan Sundström. Det har jag aldrig riktigt gjort förut och jag gillar en låt som heter Gula Blend:

"Jag röker Gula Blend
Jag är påväg till himmelen

Hjärtat tar stryk varje gång som jag ser
Trottoarerna går mig förbi

Och jag drömmer om en stor
Karneval!"

Så annars läser jag Hummelhonung av Torgny L. Två bröder vars enda mål i livet är att överleva den andra.

GOTT!!


Jag ger er

Ett fat med dadlar!


Två humlor

Ja jag ska snart sova för jag är så jävla trött på dagarna och ska upp klockan jättetidigt imorgon. Först Samhällsprov och sedan spela på storsamling för 1orna och sedan säga att det är årsmöte för skol IF någon gång framöver. Men dagen har varit solig och den har också bjudit på en musikal i Skönsbergs folkets Hus och det var kul och väldigt bra. Jag har aldrig haft äran att vistas i Skönsbergs folkets hus, men nu har jag äntligen varit där. Mitt liv är ett folkets hus rikare och det gör mig gott. Som en lång bastubadstund med aromatiska oljor och en näve björkris. Små lätta moln svävar på min himmel.

Låt mig länka er bort från denna hemska blogg:

http://www.myspace.com/birgerjarlmusic

Honor

Soff-potatis

Moorning govänner, bekanata och långt ifrån hemkomna vapendragare. Idag är det tisdag och det betyder att jag har berättat sagor för barn på Birsta City. Det var inte mkt folk eftersom det inte var nån löning på senaste tiden men kul var det ändå och pengar fick  jag för det. Jag köpte en rock så jag slipper hosta körtelfeber i vinter. Mer vet jag inte.

f


Koncetrr

Skolan slutade klockan 11 och då gick jag ner på Sundsvall stad. Hämtade Egons gitarr och mötte påvägen mot bussen John och hans pappa, tätt åtföljda av Anton Martz. VI gick på dynesbörsen och jag köpte ett munspel och Anton massa sladdar. Kl 3 gick vi in i Vibackes Aula och började ställa i ordning inför koncerten som skulle äga rum kl 8. Jag lovar er kära bloggläsare, det är inte världens lättaste sak att ställa ihop en scen. Det tar ett par timmar och vi blev knappt klar. VI hann inte sounchecka ordentligt innan det var dags för koncert. Men själva spelningen gick bra och alla var glada och nöjda. Jag spelade hela 3 st egenskrivna låtar. Fast Roel var ju Daniel "Jarlen" Johansson med och skrev en gång i tiden. Nu är jag trött och ska lägga mig i min stora säng och drömma sweeta drömmar. Godnatt folk och fä.

Här är jag i logen under scenen på Vibacke innan spelningen.

asd


Dokumentär om vad vi gjorde i Stockholm


Orientering

Idag har varit en bra dag på alla dessa sätt och vis som kan vara olika sätt och vis. Skoldagen slutade tidigt, kl 11. Lastbilen som levererar mat till skvadern var försenad så de flesta fick gå hungriga. Jag årkade inte vänta på matleveransen så jag tog min jacka och gick ner på stan. Där träffade jag Daniel och vi gick in på Barista, köpte en kopp kaffe och satt där i en timme. De stora korgarna knakade ibland, men vad brydde det oss när det doftade mörkrostat kaffe i lokalen. När presskannan tog slut gick vi ut. In på kulturmagasinet för första gången idag. Sen åkte jag hem, snörade på mig mina gula skor och sprang uppåt hovberget.

Vibacke skola hade tydligen orienteringsdag idag, så jag träffade många bekanta och obekanta ansikten på vägen upp. Sen han jag inte mkt mer än att äta tills sara knackade på dörren och kikade in i någon timme. 20 över 6 åkte jag bussen in till stan och kulturmagasinet där en allmän berättarkväll skulle anordnas.  Ett dussin människor strömmade in och själv berättade jag 3 st historier om ditt och datt mellan himmel och jord. Sedan sprang jag till bussen hem mot Alnö, klev av vid Statoil och gick ner till Anton Martz. Där repade vi ett par låtar med varandra och åkte sedan hem med Jons fars bil.

En trevlig dag har gått mot sitt slut och i morgon får jag ingen sovmorgon, ty jag och Jonas ska underhålla barn på Hagaskolan kl 9.



David Sandström is tha Man

Detta är vackert, och den enda cover jag känner till som är bättre än orginalet:
 


Jesus var lugn
Jag kan trösta dig älskling
Vi sätter ihop vad helst du vill
Jag kommer vara här
Du hade rätt om dina stjärnor
Var och en är en solnedgång

Höghusens skall darrande röster
bär en trist melodi
Stämd i moll, spänd för din hud
en längtande lov
vänder din bana igen

Var lugn
Jag kan trösta dig älskling
vi sätter oss ner när helst du vill
Jag kommer vara här
Du hade rätt om dina stjärnor
Var och en är en solnedgång

Höghusens skall darrande röster
bär en trist melodi
Stämt i moll, spänd för din hud
En längtande lov
vänder din bana igen

Hesa röster
Höghusen skrapar emot det
Din stämma ryker
En till cigarett är allt du ska få
Vänder din bana igen

All vår ömhet
All vår längtan
Våra band är allt vi har
All vår kärlek
Den är alla guds pengar
Vi är alla en enda brinnande sol.


Höghusens skall darrande röster
bär en trist melodi
Stämd i moll, spänd för din hud
en längtande lov, vänder din bana igen.


Höghusens skall darrande röster
bär en trist melodi
Stämd i moll, spänd för din hud
en längtande lov, vänder din bana igen.

Try

Dagen har inte gått åt till nått annat än åt innebandy. 2 Matcher och 2 förluster. Söndagar kan vara roliga, men idag så var den en jävla seg sör-söndag utan ände och utan slut. Tur att skolan börjar i morgon så att man får gå i skolan för en gångs skull. Det har jag inte gjort på hela helgen.
Mer har jag inte att skriva små barn. Fast jag lägger upp en affisch på vad som händer på gården Alnö på fredag. Jag är gästartist ser ni! Kom och kolla :D

 

Biljard

Ännu en fredag står och KAKAR utanför dörren. Den har börjat bra med skolan, sedan blev jag fotograferad av Kjell Lönnås son Kristoffer Lönnå för att jag ska vara med i en rolig reklamkampanj om att det är slutbetalat med pengar på bussen. Om en månad kommer reklamen upp. Det blir kul att se. Japp Japp sedan har jag badat på alnöbadet och simmat hela 40 längder med Nils, Jonte och Kalle, fast de två sistnämda gav förståss upp efter 20 ;) NU har jag förtärt en fet fläskkotlett från en Kravmärkt Brittagris som betat ute och bökat jord. Det känns bra att äta sånt kött. Snart väntar innebandy som vanligt på vibacke och efter det vet ingen alls vad som händer på denna lilla ö vid Sveriges kust.

ad


Konstigt nog

Konstigt nog så har jag hela 8 unika besökare på en hel dygns 24timmars period. Det betyder att iden att uppdatera sin käraste ägodel här i världen, just bloggen, kanske inte är så dålig ändå. Så vad har jag för mig på dagarna? Jo jag går i skolan. Där händer inte mycket annat än att lektionerna kommer och går, fast den goda köttsoppan består. Jag undrade på det idag faktiskt. Hur kan skolan få till samma smak på köttsoppan år efter år efter år efter år efter år efter år? Ända sedan jag var en liten 1a har den smakat likadant. Min teori är att runt år 1997 lagade dom ihop ca 500 ton köttsoppa som dom sedan frös ner i stora dags-portioner. När det sedan blir dags för köttsoppan att mätta skolbarnen så kokar man bara upp soppan igen. På detta sätt har man garanterat att den friska och kryddiga smaken på köttsoppan är densamma år efter år efter år efter år efter år efter år. Inte dumt va?

Ikväll har jag spelat rock och roll hos Anton för jag ska tydlingen vara med på nått jippo som Alnögården arrangerar. Det blir himlandes kul kan man ju tro. Pizza får vi som betalning, enligt Eskil. Så tillbaks till livet och till sängen, och kanske också till Kafkas Process.

asf

Här är jag och Anton Martz i våras med en Herrgårmanskylt vi hittade under en stor sten.