Det visslar i skogen

Så nu var julafton och juldagen över för denna gång. Jag har haft det fint och trevligt på alla sätt och vis. Hemma med farmor och familj har jag spenderat dessa dagar i stillsam ro och ätit en satans massa julemat.
BJ
Om jag glömt att önska eder en god jul, gör jag det härmed!

Nu har jag jullov

Men mot min vilja är det folk som läser min blogg fastän jag inte uppdaterar. Detta är uppseendeväckande trevligt och jag vill att ni fortsätter med det. Om ni nu vill veta vad jag har gjort under denna helg kan jag för eder berätta:

Jag har åkt upp med en buss till Umeå i fredags och där bodde jag hos min faster och fick sova gott. För att klaga på nånting kan jag klaga på Y-buss idioti och kylan som tagit över i Sundsvall.

Jag och Militisca (kan inte stava hennes namn propert) stod i 20-gradig kyla och väntade på en buss som aldrig kom. Jag ringde till kundtjänst och där svarade en virrig tant som hette Britt-Inger. Efter ett par minuters knappande på datorn kom Britt-Inger fram till att vår buss var 30 minuter försenad i Söderhamn. Lungt sa hon att vi kunde gå in och värma oss och gå ut om 30 minuter för att då kliva på bussen. På Pressbyrån köpte vi kaffe för att värma vårt frusna inre. Förutseende som vi är valde vi att gå ut från Pressbyrån  efter 20 minuter, så att vi hade en god marginal när bussen kom. Precis innan jag öppnade dörren skämtade jag till Milscha:
- Tänk om vi ser Y-buss bussen åka förbi nu när vi kliver genom dörrn.
Gissa vad som hände.
Just det.
Jag ringde upp kundtjänsten och samma Britt-Inger svarade. Virrigt medgav hon att hon nu var medskyldig till att vi missat bussen, och efter lite övertalning lovade hon att vi skulle få pengarna tillbaka. Turen hade vi med oss eftersom det gick en Norrlands-kust-buss mot Umeå kl 20.00, så efter 40 minuters frusna tår och en näsa av is klev vi på den bussen och kom tillslut upp till Umeå vid 00-05.

Nu när jag skrivit av min ilska kan jag också se att jag inte fått in ett öre på mitt konto från Y-buss.
På Lördagen var det i alla fall berättar-välgörenhets-kväll på Hamnmagasinet. En trevlig kväll med ett tjog berättelser och en trevlig stämning i publiken. Tack till Didrik som anordnade kvällen!
Nu har jag Jullov och ska ägna det åt att se på film, läsa böcker, fika på stan, dricka kaffe, dricka glögg, äta julmackor och skotta snö.
God Jul!

Esters armar, korta som barn

Helgen bjöd på en helg.
Igår hamnade jag på Sp3s klassfest med min nygamle vän M Nygren.
Och idag har jag sjungt luciasånger för funktionshindrade.

På tår eller påtår?

Lika bra att skriva ett kort inlägg innan jag hämtas till innebandyträningen denna sena torsdagskväll. Var en lite ensam stjärngosse utan strut på huvudet, då Jonas satt bakom mig vid pianot och gömde sig. Men det var fint att sjunga för PRO:s pensionärer på ett världshus i Njurunda. De påstod att de var runt 200 i publiken, och visst var det många gamla ögon som tittade upp mot luciatåget som stod på scenen och sjöng.

Låt mig bjuda på en gammal goding


Inga sådana trix

När jag gick ner mot staden i ett regn rusk gjort av papier masche så tutade det högt oavbrutet i flera långa kvartar i stan. Var det en brandövning? Olyckstillbud? Domarskandal? Jag vet inte men jag blev rädd. Trodde att det var ett gasutsläpp och kände en stund att lungorna började svikta.


Nu är det inte heller dags att diskutera varningssignaler. Tröttheten steg mig åt huvudet redan när jag vaknade i morse. Mina ben har inte återhämtat sig från Winnerbäckkonserten. Det känns inte bra.
Se att tillock (hur stavas tillochksh?) ARAGON dricker gudarnas gudagåva - MATÈ!!

Lars Winner

Jag brukar inte vara torr i munnen, men ikväll fick jag undantagstillstånd av torrheten. Sjukt att stå på en Lars Winnerbäck-konsert i Sporthallen. Där spelar man ju oftast innebandy eller liknande.

Lider nog av låttexts-dyselexi. Det är nog något nytt. Förut tyckte jag att jag var bra på att memorera texter och kunde de flesta och längsta låtarna. Märker att jag står som ett fån under verserna och med viss ansträngning kunna sjunga med i refrängerna. Tråkigt men sant. Man börjar bli gammal. Dessutom fick jag ont i benen under konserten. Ännu värre.
Helgen har varit trevlig och bjudit på mängder av olika upplevelser. I en poetisk dikt sammanfattar jag helgen.


"Helgdagskväll i Timmerkojan" sjöng trubaduren i timmerstugan
Det var julmarknad på Norra med glögg, hantverk och kärvar
Kolbullar med lingonsylt smakade så gott
I Röklandsgården var det av folk alldeles tjockt
Spelmanslaget spelade folkmusik för folket.
Jag berättade om farmor och en snögrotta.
På Stekhuset satt Mr Grå och två
Andra av mina goda vänner
Fläskfilén smakade så ypperligt så
Och i halsen rödvinet bränner.
Lars Winnerbäck har låtit spara skägg.
Kanske har han lika rött som mig.
Dikten rimmar inte alls
Det mesta blev mest bara trams.
Men helgen blev ändå lång och bra
Med en film på fredag
Johnny Depp var glad
Trött och slut ger jag nu upp
Låter sömnen svalka min arma kropp.

Mos e

Micke eller Jocke heter han
Springer runt runt runt runt
I sin egen värld full av
Sten
Det finns en bild man kan bifoga:

Han bakar kakor med sockor på

Jag hatar www.blogg.se för de kan inte formatera text som riktigt folk.  Dessutom skrev jag ett jävligt bra inlägg och sen försvann det när jag skulle publicera det. Skyll er själva blogg.se att ni missade det bästa blogginlägget som nånsin kommer upp på era servrar.

Vi hade i alla fall livräddning utan boj på Sporthallsbadet idag på idrotten.
Här kommer Birger Jarl i all sin nakna skönhet:


Nu brinner det i knutarna

Kom hem från en lyckad tur i två hufvudstäder - Danmarks och Sveriges. Många trevliga människor har jag mött under dagarna och många berättelser har jag hört, och ett par har jag också berättat. Hade en uppenbarelse i måndags kväll då jag för första gången upptäckte hur Stockholms tunnelbanesystem egentligen är uppbyggt. Förut har jag obekymrad hängt med andra som visat mig vägen. Gick till Gamla Stan och åt rostbiffsoppa (!) på ett mysigt café mol allena.


Åkte in till Kulturmagasinet på berättarkväll och fick höra mängder av bra historier om Njurundas orginal :D Berättade också om sanningen och om min farmors otrevliga besök i julottan.

Nu spelar ofta Matti Alkberg BD i min mobiltelefon: