Those Visions of Johanna, have not taken my place!

Igår var det lagfest i Ankarsvik BK och vi hade hyrt lokal i staden. 800 kr för ett helt dygn! Bubbelpool, Bastu! Jag och bror spelade poker men Johnny Runa drog hem det till slut. Tråkigt nog halkade en kille som heter Heppa på det dynghala golvet och slog axeln ur led. Ambulansen fick hämta honom.
 
Dagen idagen började med att jag vaknade vid halv 11 tiden. Magen kurrade lite men inget var ätbart i mitt vita kylskåp. Tur var då att mamma skulle in till Birsta och Willys för att inhandla årets nyårsmat. Jag följde med och gav goda råd. Vi äter som vanligt Fondue hemma till nyår. Det är väldans gott. Man doppar köttet i oljan och låter det fräsa i ett par minuter. Som tilltugg har man grönsaker, melon, champinjoner och körsbärstomater, som för övrigt är en grönsak det med. Senare på nyårskvällen åker jag in till Jonte för att sedan se på mastodontfyverkerierna som smälls av i hamnen. Det kan bli en fin nyårsafton helt enkelt. Vi hurrar för ett nytt 2008, i grannsämjans och de goda ostarnas namn.

Kort och gott: GOTT NYTT ÅR OCH EN HAPPY NEW YEAR!

image277


dagens gästbloggare JENNY

   Hej! Wiqtor har fått nå abstinensbesvär och vill att jag ska lägga ut tiotusen bilder på mina nya skor, men jag tycker det får räcka med en faktikst. Jag är Jenny. Så, nu har vi avklarat det också. 

image276


   Han vill också att jag ska skriva en ESSÄ. Jag visste inte vad det var så han fick förklara, och förklaringen lyder: Tankar och funderingar som väger för och emot ett valfritt ämne inom ramen för svenskaundervisningens första år i Gymnasieskolans första del i Sverige.
Eftersom att jag är bra på att tolka saker lite hur som helst, precis som jag vill ha det, så bestämmer jag att dagens ämne blir.. kött. 

Fördelar
det är gott (oftast)
det finns mycket protein i

Nackdelar
stackars djur blir illa behandlade
det finns rätt mycket fett i kött (?)

Resten lämnar jag till er.

   Och slutligen önskar jag att Wiqtor förklarar vad banansa är i sitt nästa inlägg, för jag orkar inte fråga igen, för jag vet att ja fått det förklarat förut. Ha en god natts sömn människor! Ta vara på tiden, lovet, snön, allt.

mvh SChenny

Famous Blue Raincoat

Mycket har hänt sedan julens afton gjorde sina första inslag på våran härliga ö. En mängd julmat har ätits opp. En säng har suttits sönder. En rafflande knubb-innebandymatch har rafflat, och Sparvstorkarna har gått i ide. Julen har i alla fall gjort sitt för i år. Närmast kommer nyårsafton som ändå brukar bli minst lika bra som julafton om inte bättre. Nyligen hemkommen är jag från Torsdagens träning i Skönsberg tar jag mig en fika eller två. Min bror Nils har suttit uppe och väntat på min hemkomst, för vi ska nämligen se på Rocky Balboa filmen nr 1. Den första filmen är kanske ett mästerverk. Det beror just bara på hur man ser det. Eller så är den 2:a filmen i ordningen snäppet  bättre. Men detta är ingen blogg för filmrecensioner, nej. Det låter jag Joel Apelkvist sköta på sin blogg. Länge leve kungen och han son Carl Filip!
 

God Jul!

Julen har varit ypperlig i år.


image273


Jul före daopparedeagen

Jag dricker MATE och mår bra. Fikon, Dadlar och plommon har jag också. Livet leker för en maskodlare som mig. Jag och Daniel fick ihop 800 kr när vi spelade utanför ICA idag. Känns bra. Nu ska jag göra av med en hundring på poker hemma hos Farmor och Farfar. Hej då glada underhuggare och bittra leverpastejshandlare! Jul i morgon och Joppedag idag!

image269

Hästen gör som prästen, den går i strumplästen

Efter en dag med fullt hålligång varvat med lite lättsammare aktiviteter blir det skönt att ta en natts sömn. Dagen började med att jag sprang Säterrundan på isigt väglag. När jag kom hem jamade katten och klöste på mina vader så jag blev tvungen att lufta den lite utomhus. Det gick bra till en början, men sedan sprang den som vanligt under vårat gråa förråd. Där satt den ett bra tag och jag kunde intet göra. Vi här i familjen har ju som policy att inte lämna katten utan uppsyn tills den har fyllt 6 månader. Skeptikerna i min familj tror att katten har en sådan minimal hjärna att den utan vidare springer rakt ut i räbbmogatans motorväg och blir till en platt pankaka av katt. Det tror desvärre inte jag. När katten tillslut kom fram under förrådet så tog jag ett hårt nackgrepp på den och gick in. Resten av dagen gick åt till att slå in juleklappar och spela guitarra med Daniel. När middagstiden anlände lagade jag kycklingmat och åt den sedan med min familj. Efter middagen ringde Alexander och förtäljde att vi hade Innebandy på Vibacke att spela. Efter innebandyn följde både Fredrik Egg och Fredrik Hall hem till mig för att plocka fram det gamla Buzz-spelet. Nu är det natt och det sista man kan göra på en sån här lyckad dag är att mumsa i sig en stor bit julskinka. Sov gott små barn och vuxna alfahannar.

Kära vänner

Godkväll. När jag nu skriver till er, mina kära medmänniskor, sitter jag och tuggar på ett plommon. För när julen nalkas tas de frukter fram som legat längst bak i skafferiet hela året. Fikonen, Plommonen och inte minst Dadlarna. De sistnämda godsakerna förvaras dock inte undanskymt i ett skafferi under årets övriga 11 månader, utan ska helst alltid ha sin plats i kylskåpet. Där ska det ligga och vänta på att förtäras till en iskall Dr Peppers aromrika smak.

Igår Onsdag var sista dagen på skolan. Det var pyssel och hamsterdag. Vi åt risgrynsgröten och lyssnade på lärarorkesterns ljuva toner. Traditionsenligt avslutades dagen med ett långt fackeltåg upp till Norra Berget. Luciakören (som jag ingår i) sjöng ett par juliga sånger och rektor Jan Kibe sade några ord om Klimatförändingar. Sedan önskade han oss alla god jul och ett gott nytt år. Idag vaknade jag hemma hos Alice. Vi kom in till stan lite senare på dagen och där gjorde jag mina sista julklappsinköp för denna jul. Klockan är nu 22.31 och jag känner mig redo att sova. Då går man upp tidigt i morgon, springer en säterrunda och lyssnar på fåglarna som kvittrar. Sedan bastar man på Alnöbadet och på kvällen spelar man gitarr med Daniel "Sicko McBrain" Johansson. Helgen lovar gott och framtiden ser ljus ut! Inte minst med Joppedidagen som utfaller den 22a varje månad under vinteråret. Idag är det den 20e. Efter det lustfyllda firandet av Joppedidagen forstätter festen med Julafton, som inte heller är fy skam, men kommer ändå aldrig riktigt upp i den fina rofyllda stämning som Joppedidagen erbjuder. Väntar man en vecka till kommer Nyårsaftonen till oss! Som sagt, framtiden ser ljus ut!

I see us all as customers
Holding no purchase so far

Collapsing galaxies
Feathered with falling stars

I see us all as something
But nothing like we truly are

Why don't you come to me now
More like you are


Läs om du har lust

http://www.awok.org/boiling-frog/
image264


Tomen och Eong

Tomten och jag vandrar i det vita grå
Den lille ställer frågorna 
Jag hör bara på

Vi vandrar i julnatten kring hus och gård
Midvinternattes köld är hård
Tomten slår okända akord

Plötsligt stannar han plötsligt till
Kikar och tittar omkring
Han är tvungen att slå en drill

Julnatten vandrar mera när
Tomten äter upp gröten
Bortom gärsgårn skymtar Riddar Pierre.

Jarlen är tokig och arg
Skadar Riddarn hårt om sin arm
Egon tittar försiktigt på
Trippar fram på tå

Riddarn slår ett väldigt slag
Mitt in i Jarlens mag
Jarlen är död för denna gång
Egon stämmer upp i sång.

image263

In halftime

Hej glada morgonrockar och nya gnagarvänner! Idag är det Söndag igen och solen går upp kl 11, men går ner 14.30 igen. Lite deprimerande är det här med solens soltimmar. Men så är det väl varje vinter.

Igår promenerade jag, pappa och Hanna till äppellunda och köpte en julgran. Vi valde en gran inpackad i trådnät. Den kallade dom odlad gran. De vanliga granarna som var nerhuggna ute i skogen kallade man "svensk bondgran". Det är lite lustigt. Det känns som om allt vanligt, svenskt här i sverige sätter man "bond"- före. Det heter Bondkatt, Bondkaka, James Bond. Ja ni fattar.

Senare på kvällen spelade jag poker hemma hos Skånelasse och pengarna rullade inte in där. Det gick bra men sen så gick det sämre när jag åkte ut och till sist tog Neiderstam hem potten. 

Idag skall jag äta soppa, åka in till stan kl 1 och bli upplockad av Hallberg familjen och följa med till deras torparherrgård i Tunbyn. Där spenderar jag natten och sedan är det skoldagen måndag som gäller. Efter den följer tisdag och till sist är det onsdagen som ska avklaras. När det är gjort är det Jullovet som har infunnit sig! Känns gott! Ha en god söndag!




Lördag morgon

Igår kväll var det tags för min träningsdebut efter den långvariga sjukdom som plågat mig. Det blev innebandy med alnös största kompisgäng. Det började bra men jag kände att när jag sprungit länge kom en tryckande känsla över bröstet. Inte så behagligt så då gick jag och bytte. Men jag kunde spela matchen ut iaf:D Självklart vann mitt lag både första och andra matchen, den andra i en rafflande 5-minuters förlänging! Har dock träningsverk i hela kroppen idag! Hahaha :) Veckans besvikelse är att jag kom underfund med att vi bara har 2 veckors jullov, och inte 3 veckor som Riise hävdade. Nu ska jag gå iväg och koka ägg. So long suckers.

image258

Stjärnorna de glimmra så klara

Gossar låt oss lustiga vara! Idag har luciafirandet firats på Skvadern. Jag var stjärngosse med för liten strut på huvudet. Först sjöng vi för 2orna, sedan för 3orna och kl 12 sjöng vi för den allmänna allmänheten i spegelsalen, Stadshuset. Det var roligt att sjunga där, dels för att jag aldrig varit i spegelsalen och dels för att det var en fin akustik där. Kl 5 sjöng vi till sist för pensionärernas pensionärsförening i Skvaderns aula. Några pepparkakor har ätit idag också. Imorgon är det sista dagen innan helgen.

image257

Min katt äter som katten!

Hej. Idag har jag misshandlat och torterat min katt och klätt ut den till olika djur. Den blev bland annat till en Gorilla, Vildkatt, Giraff, Flodhäst och Krabba. Vi fick oss ett gott skratt och katten såg ut att trivas med sin roll som katt-djur. Alla var glada över påhittet och det hela mynnade ut i att Britta kom med en halv gris nerstyckad i 2 kartonger. Nu är julmaten säkrad även i år må jag säga. Mamma tog grisens ben och stekte eller ugnade på dem i ugnen, och de blev till stora gnagben. Jag gnagde upp 2 stora stycken. Det kändes bra och gott. Äter man gris som gått i Skellefteå kan man äta med gott samvete. Grisen är närproducerad och bra. Vegeterianerna i klassen är på mig som hökar när jag mumsar kött. Eller hur Alice? Nää jag skojar bara. Kött är gott, fisk kan jag dessvärre inte äta och frukt är ju som sagt naturens godis! Lev gott och låt alla grisar leva tills de blir gamla och kolar vippen.


Katt med Kokosnöthatt:


image254

Hands up motherfucker!

image255

Tokiga ungar bor under munnar

Tittar man neråt ser man uppåt
Och siktar man framåt skjuter man ofta bakåt
Vet man inte vart man ska så går man vilse
Och vet man inte vart man var hamnar man
I ett höghus på 9 våningar utan entré

Klockan är snart 19.00 och inget specciellt händer då. Kanske händer något riktigt specciellt någonstans i världen. De säger ju tex att det föds ett barn var 3e sekund. Så någon lycklig människa kommer när klockan slår 19.00 att få ett nytt litet barn. Fast det finns ju oönskade barn också. Om en familj i Sudan redan har 12 ungar och den 13e anländer blir det ännu en mun att mätta. Jorden är överbefolkad. Jag önskar jag hade ett fint diagram för att lättare förstå de senaste hundra årens explotionsartade befolkningsökning. Men det har jag inte. Kommer de stora läkemedelsföretagen fram med ett botemedel mot AIDS ökar befolkiningen ännu snabbare. Naturen kommer troligen ändå komma fram med ett nytt supervirus som tar död på halva jordens befolkning. Lite kul är i alla fall att man lever just nu och kanske får se hur det artar sig i framtiden. Nu blev det här ett himla bittert och lite nedstämmande inlägg men allt kan inte vara roligt hela tiden. Ett konstant skratt är inget skratt och sover du hela tiden är du aldrig vaken.

Alice looks like Mooomin. In a good way! Used without permission.

image252


Revah mos revah

image251

Gördel med undantag

Helgen har varit som så många andra helger -  2 eller 3 dagar lång, beroende på hur man räknar. Den började i alla fall efter skolan slutat på fredagen. Alice var här hemma hos mig och vi drack choklad och åt chokladglass. Jag och Alice var ena riktiga mumsare denna kväll och vi satt mest och degade framför TV apparaturen. Lördagen kom och jag och Alice åkte till Birsta City med delar av min familj. Mamma och pappa skulle prompt ha en ny uppsättning stolar till köksbordet så det blev lite att bära. På kvällen bar det av till Jonatan i Sundsvall stad. Idag har jag och Daniel varit ner och sönderdelat Nils studsmatta och druckit kakor och fikat te framför TV apparaten.
Nu fick ni en liten inblick i vad jag haft för mig denna helg. Det förvånar mig faktiskt att folk vill läsa sånt här. Men jag kan ju infoga några fräcka bilder så alla analfabeter blir nöjda. Sen förvånar det mig lite att det redan är 2a advent och att det är lucia på torsdag. På Skvadern är det 1:orna som står för luciasjungandet. Jag kan inte texterna till låtarna, och av någon outgrundlig anledning ska jag stå längst fram med en annan kille och sjunga "Santa Claus is coming to Town". Roligare är dock att vi på Skvadern verkar sluta på onsdagen nästa vecka och inte på fredagen som övriga skolelever. Jullov blir bra!



Intervention

Nu är jag vaken. Skriver inte mer för jag ska ner till Daniel med gitarr på ryggen.


Hej alla barn


Att man har sovmorgon till klockan halv 11 varje Torsdag är för mig en skön gudagåva och ett plus i kanten till Skvaderns gymnasieskola. Tråkigare är dock när man inte får denna sovmorgon utan måste åka hit till klockan 8 och skriva grammatikprov som man missat när man varit sjuk. Detta hände mig denna Torsdagsmorgon. Men undantaget att jag sov på bussen och nästan missade mitt busstopp, har allting gått bra. Nu sitter jag och läser om gitarrens historia, som jag ska göra en oral framföring av på Engelskan. Kul är också att Alice kom tidigare än väntat, så nu behöver jag inte sitta ensam på mitt arbetsrum. Jag tycker att det är skönt att det är Torsdag just idag. Det betyder bland annat att det är Fredag i morgon, och det betyder att det är helg. Det skulle vara väldigt tråkigt och depressing om det var Torsdag imorgon istället för idag. Nedan ger jag er en liten nagelbitare i form av en spökig historia.



Greve Tor driver byborna till vanvett



Greve Tor var en bitter och barsk man. Han levde högst upp på det högsta berget i den högst belägna byn i landet med de högsta skatterna. Greve Tor var (tursamt för han) skatteindrivare, och levde gott på pengarna han inkasserade varje år från byns fattiga och svältande befolkning. I hans stora grevebostad, som han kallade Slottet fanns ett helt rum fullt med dyrbart guld och skinande rubiner. Nej, Greve Tor gick inte nöd på förnödigheter inte. Detta var han hatad för av hela bybefolkningen och mången gång hade de ställt till med uppror. Varje gång det hade hänt hade Greve Tor slagit ner folkmassan genom att kasta ruttet griskött på dem fattiga tiggarbefolkningen. Detta år hade skörden  i byn varit under all kritik och man hade endast lyckats skörda fram 2 hölass vete. Vattnet i byn hade blivit förgiftat av Greve Tors nya kem-tvätts-maskin och allt var minst sagt ett levande helvete.

Bybefolkningen får nog



 Bybefolkingen fick till sist nog av förtrycket och vandrade i samlad trupp upp mot Greve Tors residens. Högst upp på det högsta berget fick de vandra och det tog fattighjonen mer än flera dagar. Väl framme slog de sig ner på åkern framför slottet och åt upp veteskörden de hade skördat detta år. När de hade laddat batterierna och ätit upp sig från svältens digra dystra grepp började de tillverka stegar av plockepinnet de hade tagit med sig till åkern. När stegarna var fullborade började de klättra uppåt Slottets höga murar och mot den ont anande Greve Tor. Vid det här laget satt Tor i sin matsal och åt friterade kycklingbitar. -"Vilka goda Chicken Mcnuggets du har friterat Kajsa-Mat!". Han doppade varsamt kycklingbitarna i röd söt-sur sås och smaskade ljudligt med läpparna. Just som han skulle hugga in på desserten som bestod av syltade renfötter hörde han ett brak bakom sig. Han vände på huvudet och såg till sin förskräckelse en folkmassa med hösaxar och vedträn i högsta hugg. Listig som han var lät han offra Mat-Kajsa, som förut hette Kajsa-Mat  till de arga byborna. Men ett människoffer skulle inte mätta deras svulta hungriga munnar och de gick bestämt mot Greve Tor med sina vassa tillhyggen. -"Jag ger er allt mitt guld och alla mina feta grisar! Bara ni låter mig gå!" Bad Greve Tor ömkligt. Byborna var inte dummare än att de kunde tänka ut att om de dödade Greve Tor kunde de ändå lägga beslag på hans feta grisar och hans glimmrande guld. Nu var tiden inne för Greve Tor att dö.

Greve Tor dör


Döden blev lång och plågsam för den gamle greven. Byborna spättade hans huvud i majonäs och lät det ligga i solen flera dagar tills det blev soltorkat. Greven jämrade sig över sin lott i livet, ty nu hjälpte varken pengar eller feta grisar. Efter Greve Tors död firade befolkingen i dagarna sju. En vecka av mat, dryck och feta grisar. Byns befolkning  hade befriats från den onda farsot som länge plågat deras arma själar. Slottet blev till Kemtvätt och guldet fördelades jämt över befolkningen. Alla blev rika och är man rik så lever man som sagt i alla sina dar. Har man en fet gris till det så är lyckan gjord. Snipp snapp slut så var historien om Greve Tor och hans matvanor slut.

image246

Hey Joe

Hey Jude
Come on, Joe
Don't make that sad song
Any sadder than it already is
Hey Jack, get back
Get yourself together
Come on, come on
I know you're thinking of your nervous love
I know exactly what you're thinking of
Hey Cid, no matter what you did
It can work out, work out
No matter how you feel right now
Hey George, do your chores
Don't feel sore
I know it's a lot more than just being bored
There's a heaven and there's a star for you
There's a heaven and there's a star for you
There's a heaven and there's a star for you
 

Havet stormar


Everything All The Time

Glad är jag för att sjukdomen börjar släppa greppet om mig. Nu har jag vart på skolan idag! Gymnastiken var jag inte med på. De säger att man helst inte ska träna en månad efter man har haft körtelfeber, men jag får se hur det blir med den saken. Denna vecka vilar jag i alla fall. Sedan känner jag mig nog ganska pigg. Efter skolan åkte jag hem och lagade pasta italiano till mig själv. Det blev väldigt lyckat och jag åt med stor andakt och aptit. Sedan somade jag på sofflocket när jag skulle till att träna på Engelska. Jag vaknade av att Jonatan ringde och frågade om jag skulle med till Alnös egna badhus. Jag packade mina grejer, men packade desvärre fel och fick bara med mig ett par badbyxor och ingen handuk. Egge var en snäll människa som lånade mig hans handuk. Sedan gick jag och Egge mot ICA och slöt där upp med Alexander, Riise och Daniel. Jag inhandlade en chipspåse och en färsk Dr. Pepper och sedan strosade vi hemmåt Alexanders hus. Dr. Peppern var underbar kvällen till ära. Iskall och full av aromer! Hos Alex satt vi och såg på hockey tills hockeyn tog slut och då strosade jag hem. Nu sitter jag här och tuggar manarin och bloggar.
I Lördags var jag på filmen Beafoulf på bio. Det var en animerad WoW-film som Nils valt ut. Eftersom han är en riktig WoW-nörd var valet inte alldelles förvånande. Filmen var ändå sevärd och ganska kul, fast inte rolig som i den humoristiska meningen. Det finns andra filmer på bio jag också gärna skulle vilja se. Bland annat, Jessie James filmen, American Ganster och Arn-filmen. Bio är roligt, jag har faktiskt pengar, och det går bra filmer. Så troligen blir det en eller två biofilmer framöver. Bra så!