Fransoser med buskmustasch

Om sommaren när solen lyser på
kan jag ofta unna mig att vara ute och gå
Höra flygplan sjunga och löv falla
Ner på marken
Nere på marken

aaa


Filled my heart with songs i wanted to hear

Urban bor i skogen och bättre än så blir det inte


Willie Deadwidler

Hej idag gick solen upp tidigt över ön. Jag har helg och katten springer cirklar runt mina ben. Var ute och drog upp lite av min potatis nyss. Den är så god så god. Idag ska jag se innebandy i sporthallen.


Grannen spelar punk och man är bäst

Hej glada bloggosfär. Klockan 7 vaknade jag idag. Det har jag inte gjort på mycket länge nu. Har i alla fall jobbat hos Britta på Plantskolan idag. En regning sommardag. Ändå sprack himlen till slut upp i blått. Senare runt 7 tiden gick jag och sara upp mot hovberget för att plocka blåbär. Någon liter blev det allt och mer behöver jag inte heller. Mer har jag inte att skriva ikväll så därför låter jag det osagda förbli osagt. Eller oskrivet för den delen.

/Eder tillgivne Wiqtor


En ny dag

Dagen började senare än vad den var tänkt. Mobilen ringde klockan 8 men jag somnade om och gick upp runt 10. Detta gjorde inte alls något som helst mot någon eftersom jag är ledig och har sommarlov. Stekte några ägg och satte mig vid TVn. Kollade på Rodd. OS är i full gång. Senare åkte jag och min bror Nils ner till Alnö sund där vi fiskade småfisk. Och tänk att jag fick en liten abborre på min mask.

Tyvärr slängdes den ner i sundet igen, för vi träffade en iller som skulle tyckt om småfisk. Fast jag är inte säker på om det var en iller. Det kan ha varit en Vessla. Någon Hermelin var det i alla fall inte. Den låg och sprang i alla fall runt och under bryggan och var jätterolig. Sen hoppade den i vattnet, ty den lille krabaten kunde visst simma också! Sen åkte jag hem och fikade munkar, åt egenodlade potatis med pölsa. Pölsa har jag inte ätit sen jag var 5 kanske och det var inte så farligt som man kan tro vid första anblick. Sen hade jag träning och det var mycket tråkigt för 10 minuter in i träningen släcktes hela hallen och kolsvart blev det. Ingen såg nånting och inte var det någon vaktmästare som hade lust att komma och tända igen. Så träningen avbröts och man åkte hem till sitt.

Mer har inte hänt idag och mer kommer heller inte att hända.


Iller


Vessla
 


Hermelin

Mindless drifter

Nu är jag hemma och må det göra alla glada och bringa lycka till din familj och närstående. Sitter hos Daniel som nyss har tryckt i sig den fetaste och mest största frukosten du kan tänka dig. Bacon var bara förnamnet. Men man äter ju bara frukost en gång om dagen. Jag har också fått jobb av Britta på Plantgården och det har bringat mig stor glädje. Ha en solig dag!


Brev från Norr

Det var längesedan jag bloggade men det är inte heller av någon större vikt eller vikt-ighet. Som min gamle onkel en gång sade:
"Bloggarna kommer och Bloggarna går, men allt gott alltjämt består".

När jag skriver till dig sitter jag långt uppe i vårt avlägsna land. Denna del av Sverige kallas Norrland. Ett fint ord på en vacker landsände. Jag har varit här några dagar, boende hos diverse kusiner. Jag har faktiskt 6 st här uppe. 4 i Luleå och 2 st i Råneå. Och då har jag knappt nämt morbröder och morfastrar. Ack så många de är och oj så givmilda. Igår fiskade vi kräftor i Böle. Fångsten var snål (runt 35 st) men det gör mig mindre eftersom min allergi sätter stopp mot frossning av hafvslevande varelser. Men jag har tänkt på om jag skulle (mot förmodan) skjuta en val. Då skulle jag nog kunna äta både späck och kött eftersom valar som bekand är däggdjur och ingen fisk. Hursomhelst fiskade vi kräftor och min morbror Johan bjöd på Älghjärta som tilltugg. Inte dumt alls! Snarare jättegott och mört! (inte fisken mört allså för den tål jag inte).

Idag är det OS-invigning och sen blir det kräftkalas så det står härliga till. På Lördag åker jag hemmåt mot Sundsvall - "Norrlands Huvudstad". Hahahaha! Skrattretande.
Sundsvall är en fis i rymden och ligger dessutom knappt i Norrland. Sundsvall är som ett liten jobbig unge som måste hävda sig på ett ställe där den inte ens hör hemma. Men inga sura miner min vän. Forstätt kämpa i regnet! Nu ska jag ut och plocka kantareller!

// Eran tillgivne Wiqtor med Q


a