Diverse

Jag är inte på semester än. Jag åker till västkusten på lördag. Längtar faktiskt mycket. Det ska bli skönt att komma härifrån ett tag. Ikväll har jag tittat på Rena rama Rolf hos Nils. Sedan spelade jag Johan, Alex o Nils rolig fotboll på Sneeeeplan. Imorrn grillar vi hos Alex. Det är midsommar i morron. Efter midsommar blir dagarna bara mörkare och kortare. Vi går mot vinter kära vänner. En kall och hård vinter. Jag kanske låter pessimistisk men jag gillar faktiskt vintern. Tänk om man skulle ha sommarlov på vintern? Då skulle vintern bli lite gladare.

Här kommer en dikt av Gustav Fröding.

Gamle spjuver, när du druckit
sista skvätten ur pokalen
och på vinglig fot du raglat
ut ur denna jämmerdalen,

ej skall du som ängel svinga
dig mot himlaregioner
för att där med himlaandakt
roa dig med harpotoner.

ej skall du med horn i pannan
och på vanligt ställe svansen,
sluka lågor i Gehenna
och ta del i djävulsdansen.

Icke heller skall du irra
ljudlös kring som gast och krama
bygdens tärnor eller skrämma
deras tappra fästmän lama.

Nej, en pastor med en psalmbok
läser över dig och mullen,
med vad helst han sedan spår dig,
nog fan stannar du i kullen,

tills du efter några vårar
sticker fram som gräs ur jorden,
tunnsått timotej, likt dina
hår, de glesaste i norden

då skall klockornas ko Rölinna,
som behöver mjölk i juvern,
komma lunkande och mumsa
på f. d gamle spjuvern.




Och slutraderna i Neil Youngs Pocahontas.

I wish a was a trapper
I would give thousand pelts
To sleep with Pocahontas
And find out how she felt
In the mornin'
on the fields of green
In the homeland
we've never seen.


And maybe Marlon Brando
Will be there by the fire
We'll sit and talk of Hollywood
And the good things there for hire
And the Astrodome
and the first tepee
Marlon Brando, Pocahontas and me
Marlon Brando, Pocahontas and me
Pocahontas.



Vet inte om det blir något blogginlägg i morgon. Jag åker i alla fall till västkusten på Lördag och där stannar jag 11 dagar. Då kommer jag hem solbrun och med ett leende på läpparna. Ha det bra du med!


Semester

image70

Måndagen

Måndagen började inte som de flesta andras Måndagar. Inte som de flesta Måndagar som han hade upplevt hittills i sitt ganska betydelselösa liv. De flesta Måndagar var inte som denna Måndag. Han kände det. Han kände det från första början. Från första början hade Måndagen inte varit som alla andra Måndagar. Detta var en specciell Måndag. Luften var friskare att andas den här Måndagen. Det brukar den inte vara på Måndagar. Solen strimmade igenom hans fönster. Det brukar den aldrig göra på Måndagar. När han klev upp ur sängen kände han inte den där tröttheten inför vad dagen skulle erbjuda. Jobb, Jobb, TV, en öl och en till natt. Han kände inte det idag. Idag kändes det som om någon hade dragit ur någonting. En propp hade dragits.

Han gjorde iorning sig precis som han brukar göra på Måndagar. Borstade tänderna och läste tidningen. Tillomed Tidningens nyheter kändes mindre dystra idag än vad dom brukar göra på Måndagar. Han tog bussen som han alltid gjorde på Måndagar. Han klev av på samma busstop som han alltid gjorde på Måndagar, samma busstop som han klev av resten av veckans dagar också för den delen. Han gick in i samma dystra kontorslokal på Kvallingvägen 2 som han gått in i varje Måndag i 20 år. Han hängde av sig jackan på samma ställe som han hade gjort i 20 år. Men han gick inte med samma trötta steg. Han gick inte med samma känsla i sinnet. Han gick fram till Kontorschefens kontor, knackade på och sade med bestämd röst att han tänkte fara. Han hann inte se kontorchenfens förvånade min. Han var redan påväg hem igen. Han packade alla sina ägodelar och tog ett flyg till Jamaica. Pengar hade han gott om. I Jamaica satte han sig i en solstol.


Under Peters Handgjorda Skrivmaskin

Jag och Ture brukar discodansa på gatorna. Göra åtlöje av alla flodhästar som dansar franska-ost dansen.
Med eftertryck och en gräddglassbil i miniatyr eftersom alla redan vet att dom är patetiska. Vi skrattar gott, och går till sängs kring midnatt. Varför sova när man är trött? Eller tvärt om, Varför sova när man är pigg? Min moster brukar alltid hälla kolasås i hundens hundskål. Det blir lätt så när man inte vet.




asda

There's one passage in the book Neil And Me - that your father Scott Young wrote about you that I found highly revealing of the way you work. Apparently Cortez The Killer which is probably...

"Some of my best guitar playing ever, yeah!" he interrupts

... Was being recorded and you had several other verses written and you were playing this one perfect take when...

". . .When there was a power-cut in the recording studio, yeah. They missed a whole verse, a whole section! You can hear the splice on the recording where we stop and start again. It's a messy edit. But yeah that's true . . . incredible!"

What I'm asking is was the whole effect of that song its pacing, the lyric flow, everything - just an accident based around that powerfailure?

"Yeah it was a total accident. But that's how I see my best art, as one magical accident after another. That's what is so incredible. You see, with lyrics I try not to edit anything. I just let it all come through. I actually believe that if it was meant to be written down in the first place, it has a place there. I only ever edit at all after I've actually performed a song live. And I like to record 'em fast. Record 'em quickly and move on to the next batch."

Blogg hos Nils

Hej alla glada bloggare. Vem tror du vann bowlingen? Det var Daniel som vann. Jag lyckades inte hålla uppe koncentrationen uppe hela matchen. Inte Jon heller. Så hädanefter får ni kalla Daniel för "BowlarDan". Jag är "BowlarTor. Eftersom jag heter WiqTOR. Förutsatt att jag vinner nästa titelmatch vill säga. Förstår ni? Bra. Nu sitter jag hos nils och skriver blogg. Ha en bra fortsatt kväll. Det har jag.


Bowlar

Idag går den stora titelmatchen av stapeln! Jag, Jon och Daniel gör upp om "Bowlar"-titeln! Jag vet att ni hejjar på mig, kära bloggläsare. Jag lovar er att göra det bästa jag kan, så kan jag sedan kalla denna blogg för "Bowlar-Wiqtors-Blogg". Matchrapport kommer i mitt nästa inlägg.
 image69

Achtung! Poppel-ätare!

Torsdagen har varit en givande och bra dag. Dagen började så fint med en god sallad jag lagade iordning. Sedan kom Gubben Noak och mätte mina rabarberbuskar. Efter det tog jag och Daniel vad vi hade i Pinnväg och började spika. Resultatet ser du nedan!! Skapelsen fick av mig namnet Poppel-ätare.

Det är Poppel-ätarna du hör när du går i skogen. Det är Poppelätarna ingen sett och som ingen hört talas om! Varför kanske du undrar? Jo, dom har nyss kommit till vår idylliska ö. Poppelätarna kommer med det varmare vädret, sk. "Global Warming". Eftersom dom tror att här finns Poppel att äta så har dom sökt sig hit. Visste du egentligen att Poppelätarnna äter endas en gång i månaden, men när den väl äter äter den i massor!

Nog om Poppel-ätarna. Efter vi spikat och donat i spöregnet, tog jag en duch och sedan såg jag på en film vars namn är Ciderhusreglerna med min lillebror Nils. Det var en bra film och jag ångrar inte att jag såg den. Sen åt jag potatisbullar, sprang till hovberget i regn, åt pizza med Daniel, snackade Bowling med  BowlarJon, och bar iväg vår enda Poppel-ätare till närmsta rondell.

image68


Bubba Fett

http://www.youtube.com/watch?v=P_YxcAjj2V4

http://www.youtube.com/profile?user=wiqtor

BowlarDon

Igår var dagen då Bowlar-Jon tog fram sina Bowlar-skor. Vart har du ditt Bowlar-don Bowlar-Jon? Det var frågan jag ställde mig om och om igen. Han hade skrutit mycket om sitt Bowlar-don, denne Bowlar-Jon. Jag hade väntat på att se det hela dagen. Men när vi var framme vid bowlinghallen så sa han att han hade lämnat Bowlar-donet hemma. Det var för tungt för att fraktas i vanlig bil, det var så han sa.

Hursomhelst spelade Jag, Alex, Jon, Egge och Daniel en tät och fartfylld bowlingmatch i 2 timmars tid.
Jag vann 1 chokladrulle, en pizza, och kanske hela Bowlingmatchen! 1 serie vann jag och 1 serie vann Jon. Daniel tog också hem 1 serie. Men jag hade ändå högst totalpoäng vid sista omgången, om man inte räknar med Daniels tappra försök att slå klotet när banan är avstängd. En till match ska spelas, och där skall avgöras vem som får bära titeln "Bowlar" tills nästa mästare är utsedd. Jag kommer att informera er, kära bloggläsare om utgången i denna titelmatch. Så forstätt läs wiqtor.blogg.se -  Din hängmatta i brittsommarn.





moaes

Hej bloggen. Idag tänker jag inte skriva något om vad jag gjort idag. Jag skulle hellre vilja veta vad nån annan gjort idag. Tyvärr har ingen berättat för mig vad den har gjort idag. Det tycker jag är tråkigt.

Jag gillar när det regnar.


BQ

Jag skulle kunna skriva ett helt blogginlägg, eller varför inte öppna en helt egen blogg om hur bra Luleåbandet The Bear Quartet egentligen är. En av mina bästa skivor heter Cosy Den och det är just BQ som skapat detta mästerverk. BQ Är Sveriges bästa band. Synd för dom bara att dom aldrig får nåra skivor sålda, och bara ett fåtal verkligen förstår deras storhet. Jag och Hallgren, det har vi gemensamt. Bear Quartet. Ett plus till Hallgren för han ser ut som sångaren i BQ - Matti Alkberg! En sak jag undrar är hur ett så faktiskt fult omslag som omslaget till Cosy Den, en kaffekopp. Hur kan en sådan skiva med ett sånt omslag innehålla så vacker musik? En kaffekopp. Genialiskt.



I caught mom and dad making out
realizing for the first time they were human


my god it's coming out
I can't stop feeling now
whatever made me wait this long
I am still the same
but in a different way
whatever whatever it all remains

 


Det är Söndag och solen har just gått ner.

Dagen den 10de juni fyller sara H j Jonsson år. Just i år fyller hon 15 år. Grattis igen.
För mig började dagen med att jag låg i sängen och RÄV sov. Det heter RÄV-sova. Och Mr. Moon Alnös bästa rävsovare. Sen gjorde jag en stor sallad som var jättegod och jag satte mig ute i solen och lyssnade på Blues med min familj. Sen åkte jag iväg till soliga Sundsvalls stad för att träna på Joks med laget. Sen hem och sen till sara med en present:O Jag ger aldrig bort presenter, bara om jag får en först. Det var så det var i detta fall. Jag är snål. Sedan irrade jag och Daniel runt i alnös största vägnät i nån timme tills vi till slut fann ett hus där min klass fula klasströjor fanns. Jag hämtade tröjan och vi gick till statioil/Stina och sen hem.
SENARE HAR JAG SETT FILMEN PAPILLON NATTEN MOT MÅNDAG! MKT BRA FILM!

Kort och gott en - Sol-Jocks-Blues-Klasströja dag!

Tack och ve får jag be.

Jag ger er en bild på en hummer, kära bloggläsare. Håll till godo!

image62


McShit

Beware Alnö!

Detta multinationella kapitalisktiska svin företaget McDonalds, som vill att världens barn ska bli tjocka och att Ronald McDonald ska dyrkas som den högsta gud i världen. Mitt förtroende för företaget sjönk drastiskt när i Onsdag morgon jag gick och var hungrig på en Beagel, eller nått frukostliknande. Till min förskräckelse och förvåning så sa kassören att dom hade slutat serverat frukost. - "Ge mej 2 såna där sluskig gummi cheeseburgare då!" sa jag. Och inte nog med att dom smakade skit! Dom har höjt Cheeseburgarna från 10 kr till 12 kr!! VILKA JÄVLA SViIIN!
BOJKOTTA MCDONALDS MED MIG!

image61

Segnälkab Knät

Först ett stort grattis till Jonas Sahlin, som förmodligen har den högsta IQn här av mina bloggläsare. Han kan läsa baklänges! Tänker folk så? Annat än jag och Jonas? Baklänges alltså...

Idag har varit den soligaste och varmaste dagen på jättelänge. Kommer faktiskt inte ihåg när det var så här soligt förut. Jag får i alla fall tillbaks känslan av sommar och allt som hör sommaren till. Men jag kommer inte ihåg så mycket av den känns det som. Bara känslan. Känner alldrig ni det? Att ni nästan har glömt bort hur Sommaren verkligen känns, efter långa kalla vintern? För mig känns Sommarn ändå ganska frächt. Trevligt. Trevligt att Daniel har inhandlat Dr Pepper burkar också. Fast jag har inte sett skymten av dom.

Idag har jag för sista gången klappat Henke Larsson på Axeln, och för sista gången dragit i hans lockiga hår, i alla fall i vibackes korridor. Lite sorligt men vafan, det är väl inget att sörja över ändå. Imorrn ska jag vara i kyrkan och jag vill sjunga, DEN BLOMSTERTID NU KOMMER till ekande orgeltoner. Eller Nu grönskar det i dalens famn! Heter den så??

HÄRMED EN LITEN OMRÖSTNING FÖR ALLA BLOGGLÄSARE JAG HAR KVAR. ( JAG HAR TAPPAT NÅGRA DOM SENASTE VECKORNA, KAN BERO PÅ OINTRESSANNTA INLÄGG AV MIG, SLUMPEN, ELLER DEN VARMA SOLEN SOM LOCKAR.)

Ni har alla hört de sköna sommarhitarna;
Den blomstertid nu kommer
och
Nu grönskar det i dalens famn.

Nu ger jag er, kära bloggläsare, tilfället att ta ställning i denna fråga. Skriv som en kommentar till detta inlägg ditt svar. Jag sammanställer resultatet och skickar iväg till Uslands Kyrka, som så vänligt lärt mig båda dessa sånger.

Själv ger jag min dyrbara röst till Nu grönskar det i dalens famn. Jag gillar den bättre än Den blomstertid nu kommer. Den blomstertid nu kommer är överskattad enligt mig. Men Det är upp till er nu! Kom igen och var inte blyga. Blyghet har ingen vunnit på.

image60

wiqtor

http://www.youtube.com/watch?v=i3Zrp4D9ST4

Har sovit hos Jonatan i stan i natt. Jag och John har därtill blivit dissade av Tommy Körberg. Har sovit dåligt så jag är trött och inte en god bloggare. Ha det

Morgondagens film

Morgondagen lyckades klämma ut en ny film. 
Gubben Noak slår iväg en golfboll på sin dagliga golfrunda. 
Men har du nånsin funderat på vart bollen till slut kan hamna?


;D

Nu är Vårshowen slut. Det var ett par roliga dagar och ett par roliga shower! Vaknade upp idag och då slog det mig att jag faktiskt fyller år i morgon, söndag! Solen skiner igen! Ha det fint.


Ja, vem har sagt att just du ska ha hörsel och syn,
höra böljornas brus och kunna sjunga?
Och vem har sagt att just du ska ha bästa menyn
och som fågeln på vågorna gunga?

Så tag med glädje ditt jobb, fast du lider.
Snart får du vila för eviga tider,
men inte hindrar det alls
att du är glad och ger hals,
så kläm nu i med en verkligt sjusjungande vals.

Det är en rasande tur att du lever, min vän,
och kan valsa omkring uti Havanna.
Om pengarna tagit slut, gå till sjöss omigen
med Karibiens passadvind kring pannan.